sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απίστευτο: O Άγιαξ είχε αγοράσει τον Ντε Γιονγκ όσο ένα πακέτο τσίχλες!

Τι μπορείς να αγοράσεις με 1 ευρώ; Καραμέλες, τσίχλες, εφημερίδα, ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και τον μετέπειτα πιο ακριβοπληρωμένο Ολλανδό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών!

Το λες και τη «συμφωνία του αιώνα». Ο Φρανκ Ντε Γιονγκ που τρελαίνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη μαζί με τα υπόλοιπα «μωρά» του Άγιαξ, από το καλοκαίρι θα φοράει την «μπλαουγκράνα» φανέλα της Μπαρτσελόνα, που έβγαλε από τον κορβανά της ένα ποσό ύψους 90 εκ. ευρώ.

Ο 21χρονος Ολλανδός ποδοσφαιριστής, θα γίνει ο 20ος στην ιστορία της χώρας της τουλίπας, που θα κάνει το μεγάλο ποδοσφαιρικό ταξίδι για την Καταλονία.

Και όμως, η ιστορία του, είναι τόσο διαφορετική, που μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους της Βίλεμ να σκίσουν τα πτυχία τους και να πάνε να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Το διαμάντι του Άγιαξ, που μαζί με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (και αυτός ήταν στις ακαδημίες της Βίλεμ) αποτελούν τα πιο δυνατά χαρτιά του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ξεκίνησε να μπουσουλάει ποδοσφαιρικά στα γήπεδα του Τίλμπουργκ στην ακαδημία της Βίλεμ.

Εκεί τον εντόπισαν οι άνθρωποι του «Αίαντα» που θέλησαν να τον πάρουν στο Άμστερνταμ, στη μεγάλη του Άγιαξ ποδοσφαιρική σχολή.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Άγιαξ, απέκτησε τον 17χρονο τότε ποδοσφαιριστή, όσο κάνει ένα πακέτο τσίχλες ή μια εφημερίδα. Δηλαδή με 1 ευρώ και κάποιους δανεικούς.

Τέσσερα χρόνια μετά στο μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Μπάρτσα, Παρί, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι, ο παίκτης έκλεισε στα 75 εκ. ευρώ που μαζί με τα μπόνους θα πάει στα 90 εκατομμύρια!

Η συμφωνία του... αιώνα.

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x