Μαχητικά Αθλήματα

Απίστευτο ποσό θα πάρει ο Μεϊγουέδερ για τον αγώνα με Πακιάο

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ θα εισπράξει ένα αστρονομικό ποσό για τον αγώνα του με τον Μάνι Πακιάο στο Λας Βέγκας τον Μάιο. Διαβάστε τα απίστευτα οικονομικά δεδομένα της μεγάλης αναμέτρησης στις 2 Μαΐου.

Περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν κορυφαίοι αθλητές σε μια ολόκληρη καριέρα θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ μόνο για τον αγώνα του με τον Μάνι Πακιάο στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Αμερικανός πυγμάχος μπορεί να κερδίσει μέχρι 180 εκατ. δολάρια από την αναμέτρησή του με τον Φιλιππινέζο. Η συμφωνία για τον αγώνα προβλέπει πως ο Μεϊγουέδερ θα εισπράξει το 60% και ο Πακιάο το 40% των χρημάτων που προβλέπονται για τους δύο πυγμάχους. Ο «Πάκμαν» εκτιμάται πως δεν θα γίνει πλουσιότερος για λιγότερα από 100 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, μόλις 13 αθλητές παγκοσμίως έχουν κερδίσει στην καριέρα τους από ένα συμβόλαιο περισσότερα χρήματα από όσα υπολογίζεται να εισπράξει ο Μεϊγουέδερ για μια βραδιά.

Πώς θα «βγουν» αυτά τα λεφτά; Ο αγώνας που θα γίνει στις 2 Μαΐου έχει ήδη… ξεπουλήσει, με τα εισιτήρια να κοστολογούνται από 1.500 μέχρι 7.500 δολάρια. Συνολικά υπολογίζεται από τα εισιτήρια να εισπραχθούν περισσότερα από 72 εκατ. δολάρια συντρίβοντας το ρεκόρ των 20 εκατ. από τον αγώνα του 2013 ανάμεσα στον Μεϊγουέδερ και τον Κανέλο Άλβαρες. Παράλληλα, τεράστια ποσά θα εισπραχθούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς ο αγώνας θα προβληθεί με pay-per-view και εκτιμάται πως κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να δώσει γύρω στα 100 δολάρια για να δει τον αγώνα από τον καναπέ. Πέρα από την αμερικανική τηλεόραση, αντίστοιχα deal έχουν γίνει ήδη με την αγγλική TV αλλά και με άλλους σταθμούς στην Ευρώπη κι όχι μόνο. Προσθέστε στα προσδοκώμενα έσοδα άλλα 10 εκατ. δολάρια από σπόνσορες και γίνεται αντιληπτό πως όχι ζημιά δεν θα έχουν οι διοργανωτές, αλλά θα βγάλουν και έναν σκασμό λεφτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x