Τένις

Απίστευτος Τσιτσιπάς, στους «4» του European Open!

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 19χρονος τενίστας νίκησε 2-1 σετ (2-6, 7-6, 7-6) το νούμερο «10» της παγκόσμιας κατάταξης, Νταβίντ Γκοφέν και προκρίθηκε στους «4» του European Open!

Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στα σετ, μπορεί ο αντίπαλός του να ήταν το νούμερο «10» της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο 19χρονος Έλληνας τενίστας έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του European Open που διεξάγεται στην Αμβέρσα.

Ο Γκοφέν πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-2, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν… ψάρωσε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, παίρνοντας το δεύτερο στο τάι μπρέικ (7-6). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τον 19χρονο τενίστα όμως να αντιστέκεται στον πιο έμπειρο αντίπαλό του και έτσι το κατακτήσει με πανομοιότυπο (δηλαδή στο τάι μπρέικ με 7-6) και να φτάσει τον θρίαμβο.

Μεγάλο «όπλο» του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν το σερβίς του, καθώς μέτρησε 12 άσους, ενώ με τη νίκη αυτή και την πρόκριση σε ημιτελικό τουρνουά ATP για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα ανέβει στην 95η θέση του παγκοσμίου ταμπλό και έτσι παράλληλα θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που μπαίνει στους πρώτους 100!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x