Κολύμβηση

ΑΠΙΘΑΝΗ Σάρα Σέστρεμ, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατεβαίνει τα 52 δευτερόλεπτα στα 100μ. ελεύθερο!

Ιστορική μέρα για την κολύμβηση και την ΑΠΙΘΑΝΗ Σάρα Σέστρεμ! H 23χρονη από τη Σουηδία διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο και μάλιστα, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέβηκε τα 52 δευτερόλεπτα!

Τι έκανε η Σάρα Σέστρεμ!

Η 23χρονη από τη Σουηδία, που το περασμένο καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα, κατακτώντας, φυσικά, το χρυσό μετάλλιο (πρώτο στην ιστορία της Σουηδίας, σε Αγώνες, στη γυναικεία κολύμβηση), έγραψε το απόγευμα της Κυριακής (23/7) ΞΑΝΑ ιστορία!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, λοιπόν, η Σέστρεμ «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ, αυτήν τη φορά στα 100μ. ελεύθερο και μάλιστα, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κατέβηκε τα 52 δευτερόλεπτα!

Η Σέστρεμ πραγματοποίησε 51,71 και ο χρόνος της μετράει κανονικά ως παγκόσμιο ρεκόρ, διότι, παρότι ήταν σκυτάλη 4?100, έπεσε πρώτη στην πισίνα, ενώ αν έπεφτε δεύτερη ή τρίτη δεν θα πιανόταν.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που η Σουηδέζα έπεσε πρώτη στο νερό και, καταρρίπτοντας τον χρόνο της Αυστραλέζας, Κέιτ Κάμπελ, η οποία είχε 52,07.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x