Ελλάδα

«Από μικρός ήθελα Ελλάδα»

Ευτυχισμένος που απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και περήφανος που φοράει, πλέον, τη φανέλα με το εθνόσημο, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αγχωμένος, αλλά όχι φοβισμένος για το νέο ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη του στη «NOVA». Ο 18χρονος άσος μίλησε για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, τον Φιλαθλητικό, που είναι η μοναδική ομάδα για την οποία θα επέστρεφε στην Ελλάδα, αλλά και για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί στην εθνική ανδρών να σκαρφαλώσει στην κορυφή στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε:

Για το νέο ξεκίνημα στο ΝΒΑ: «Είμαι λίγο αγχωμένος και φοβισμένος που θα φύγω από την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ είναι άλλος κόσμος. Πάνω απ' όλα να είμαι καλά και να εκπληρώσω τις φιλοδοξίες μου. Πολύ οργανωμένη ομάδα το Μιλγουόκι. Είναι σαν να πήγα σε μια νέα οικογένεια μετά τον Φιλαθλητικό. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά και τους ευχαριστώ για όλα. Μου έδωσαν συμβουλές και εκτός γηπέδου. Με ενημέρωσαν πως θα ψηλώσω ακόμα! Έχω ακόμα τρία χρόνια για να πάρω ύψος.

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για το ΝΒΑ. Ήξερα πως θα φύγω κάποια στιγμή από τον Φιλαθλητικό. Ενδιαφέρθηκαν και ελληνικοί σύλλογοι αλλά ήθελα να φύγω στο εξωτερικό (Σαραγόσα). Οι μάνατζερ μου πίστεψαν στην επιλογή του ΝΒΑ και δικαιώθηκαν. Είμαι λίγο αγχωμένος, όχι φοβισμένος. Θα δουλέψω και μακάρι να βγει αυτό στο γήπεδο. Πρέπει να δουλέψω το μυϊκό μου σύστημα και να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα παιδιά στην αρχή είναι ψαρωμένα, η διαφορά από την Α2 στο ΝΒΑ είναι τεράστια. Ο προπονητής μου πιστεύει σε εμένα, θα με παίρνει στις αποστολές της ομάδας και θα έχω δικό μου πρόγραμμα είτε παίζω είτε όχι».

Για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα και την ελληνική υπηκοότητα: «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος, γιατί παρά το ΝΒΑ, ήθελα από μικρό παιδί να παίξω στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που έγινα Έλληνας, είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο».

Για τα αδέρφια του: «Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει και ο αδερφός μου στο ΝΒΑ! Τα δύο αδέρφια μου θα έρθουν μαζί μου και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κολέγιο. Ο Θανάσης κάνει τη δική του καριέρα στο μπάσκετ, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός μου είναι ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία».

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: «Παρακολουθώ μόνο Τσάμπιονς Λιγκ από ποδόσφαιρο, το θέαμα είναι υψηλό».

Για το πώς αισθάνεται που για πολλά παιδιά αποτελεί πρότυπο: «Είναι υποχρέωση για μένα γιατί από αυτή τη θέση ξέρω ότι για πολλά παιδιά μπορεί να αποτελώ πρότυπο οπότε πρέπει να είμαι σωστός. Θέλω να πω πως αν δουλεύεις, το όνειρό σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ: «Όταν ήμουν 9 χρονών, είχα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο. Πέρασαν κάποια χρόνια και με πλησίασε κοντά σε ένα ανοιχτό γήπεδο ένας προπονητής και είπε σε εμένα και τον αδερφό μου να παίξουμε μπάσκετ στον Φιλαθλητικό. Εγώ απάντησα αρνητικά ενώ ο Θανάσης θετικά. Αποφάσισα να τον ακολουθήσω μετά από περίπου 3 μήνες και μετά την πρώτη προπόνηση κόλλησα!».

Για το ποιον παίκτη θα έπαιρνε μαζί τους στους Μπακς: «Αγαπάω όλα τα παιδιά στην Εθνική. Μαζί μου θα έπαιρνα τον Καμπερίδη γιατί υπάρχει χημεία ανάμεσά μας. Το δείξαμε και στον Φιλαθλητικό και στην Εθνική».

Για ποια ομάδα θα γυρνούσε στην Ελλάδα: «Αν γυρίσω στην Ελλάδα θα γυρνούσα μόνο για τον Φιλαθλητικό για να τον βοηθήσω. Ελπίζω να παίξω 15-20 χρόνια στο ΝΒΑ!».

Για το πώς βιώνει την εμπειρία του ΝΒΑ και των ΗΠΑ η οικογένειά του: «Είναι όλοι ενθουσιασμένοι στην οικογένειά μου. Οι γονείς μου είναι περήφανοι και για μένα αλλά και για το γεγονός πως τα αδέρφια μου μπορούν να γίνουν καλύτεροι σε ότι κάνουν. Έχω αρκετούς φίλους στην Ελλάδα και θα έρχομαι κάθε καλοκαίρι για να τους βλέπω».

Για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ αλλά και για την πρόβλεψή του: «Από ότι έζησα με την μικρή Εθνική, η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη. Οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί, ανεξαρτήτως των όσων λέγονται περί φαβορί. Όλοι οι πιτσιρικάδες σκέφτονται πότε θα μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να πάρουν συμμετοχές στις μεγάλες εθνικές. Μη με ρωτάτε για φαβορί, ελπίζω απλά να το πάρει η Ελλάδα!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x