Κώστας Νικολακόπουλος

Από Μήτρογλου σε Βαλντέζ, μέσω Ολαϊτάν και Σαβιόλα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr το πώς ήρθαν έτσι ξαφνικά τα πράγματα με τη θέση του σέντερ φορ στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ.

· Καμιά φορά τα πράγματα έρχονται στραβά σε μία ομάδα και σε ένα προπονητή, με τραυματισμούς και γενικότερα με απουσίες παικτών. Όμως, είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα. Κι αντιμετωπίζεται. Όλες οι σημαντικές ομάδες έχουν δύο παίκτες για κάθε θέση. Μπορεί να μην είναι το ίδιο καλοί κι οι δύο, αλλά κι ο λεγόμενος δεύτερος είναι αρκετά καλός.

· Το χειρότερο, όμως, απ' όλα είναι να σου λείπουν παίκτες από την ίδια θέση. Αυτό είναι που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Κι αυτό «έκατσε» τώρα στον Ολυμπιακό και στον Μίτσελ. Παραμονές του αγώνα της χρονιάς (η, του «αιώνα»;), με τη Γιουνάιτεντ μέσα στο Μάντσεστερ κι οι επιθετικές λύσεις των ερυθρόλευκων παρουσιάζονται εξαιρετικά περιορισμένες. Ακριβώς σε ένα παιχνίδι που λες, θεωρητικά τουλάχιστον, «ένα γκολ να βάλω και κατά πάσα πιθανότητα έχω περάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ».

· Να θυμίσω ότι πριν καν την πώληση του Μήτρογλου, τέλη Γενάρη, ο Ολυμπιακός είχε βρει στο πρόσωπο του Ολαϊτάν μία αξιόπιστη επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ. Στο δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη, στο οποίο ο Μήτρογλου ουσιαστικά ήταν απόντας λόγω της επέμβασης στο πόδι του από τον τραυματισμό του στα τέλη του Νοέμβρη, ο νεαρός Νιγηριανός τα πήγε μια χαρά. Κι ακόμη καλύτερα τα πήγε μετά την πώληση του Μήτρογλου, κάνοντας ένα εκπληκτικό Φλεβάρη!

· Έλα, όμως, που σπάει ο διάολος το ποδάρι του κι ο Ολαϊτάν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και τίθεται εκτός μάχης για άγνωστο αριθμό αγώνων. Και μία εβδομάδα πριν από αυτή την πολύ επώδυνη εξέλιξη, είχε υποστεί θλάση βαριάς μορφής ο άλλος, έμπειρος αυτός, επιθετικός, που θα μπορούσε να παίξει τη θέση του σέντερ φορ, ο Σαβιόλα. Τραυματίζεται στην Κρήτη-στο μοναδικό παιχνίδι μακριά από το Καραϊσκάκη, στο οποίο ο Μίτσελ τον είχε ξεκινήσει βασικό μετά από τρεις και πλέον μήνες!

· Τέτοια θλάση, που ακόμη και σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ο Αργεντίνος με το ζόρι θα μπει στην 18άδα του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ, ώστε αν χρειαστεί να παίξει 20 λεπτά, που και γι΄ αυτό ακόμη δεν είναι καθόλου σίγουροι μέσα στην ομάδα.

· Κι έτσι φτάνουμε στην κρίσιμη ρεβάνς κι ο Ολυμπιακός από εκεί που θα είχε Ολαϊτάν και Σαβιόλα, τώρα έχει μείνει μόνο με τον Βαλντέζ για τη θέση του φορ. Τον Παραγουανό, που στα δύο πρώτα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό, έπαθε θλάση μπαίνοντας αλλαγή! Και που στο τελευταίο ματς, με τον Πανθρακικό, πήγε να τον ξεκάνει ο Σαρακατσάνος με ένα πολύ επικίνδυνο τάκλιν, το οποίο άλλωστε του κόστισε την αποβολή…

· Με συνέπεια, υποχρεωτικά ο Μίτσελ πρέπει να σκέφτεται κι εναλλακτική επιλογή, φτάνοντας στο σημείο να βλέπει και τη λύση Κάμπελ, που σέντερ φορ στον Ολυμπιακό έχει παίξει δύο 20λεπτα σε ολόκληρη τη σεζόν.

· Ποιος ξέρει όμως. Μπορεί μέσα από αυτές τις εξτρά δυσκολίες, την διπλή και την τριπλή γκίνια με τους κυνηγούς (κι ενώ δεν «χωρούσε» κι ο Σέποβιτς στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ), ο Ολυμπιακός να βγει πιο δυνατός…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x