F1

Από τα πρόθυρα του θανάτου, αισιοδοξία για «Σούμι»

Ο Μίχαελ Σουμάχερ κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του, αν και φαινόταν να τη χάνει σε δύο περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα. Τι ακολουθεί από εδώ και πέρα στον αγώνα επιβίωσης του 45χρονου πρώην πιλότου.

Επιτέλους… αισιοδοξία για τον Μίχαελ Σουμάχερ. Μπορεί η τελευταία επίσημη ενημέρωση για την υγεία του να έκανε λόγο για «σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση», ωστόσο πληθαίνουν οι αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ πως οι γιατροί πλέον είναι αισιόδοξοι πως διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Κι όμως, τα πράγματα δεν φαίνονταν έτσι προ ημερών. Η Bild αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Παρασκευή, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 βρέθηκε κοντά στο θάνατο. Μάλιστα λέγεται πως το εγκεφαλογράφημα που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα έδειχνε πως δύσκολα θα επιζήσει. Όμως τελικά τα κατάφερε, καθώς οι γιατροί εφαρμόζοντας μια νέα μέθοδο θεραπείας κατάφεραν αρχικά να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του και πλέον θεωρούν πως ουσιαστικά έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αν και παραμένουν… μετρημένοι στην επίσημη ενημέρωση που παρέχουν προς τον Τύπο, αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών.

Ακόμη είναι ασαφές πότε θα αποφασιστεί να βγει ο 45χρονος άνδρας από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται, όπως και το αν κατόπιν αυτού θα παρουσιάσει βλάβες από τον τραυματισμό στο κεφάλι που υπέστη την προηγούμενη Κυριακή κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Οι γιατροί αποφεύγουν να κάνουν μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις και επανεκτιμούν διαρκώς την κατάστασή του. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις που θα του γίνουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες για να διαπιστωθεί ο βαθμός λειτουργίας του εγκεφάλου του μετά την υποχώρηση του πρηξίματος και των αιματωμάτων, που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x