Επικαιρότητα

Από τη μία κόλαση στην άλλη: Εκατοντάδες σκυλιά από... το πιάτο των Κινέζων, στο κλουβί του μπόγια

Η «σταυροφορία» του Ματ Ντέιμον και άλλων αστέρων του Χόλιγουντ είχε επιτυχία ως προς το ένα σκέλος της

Η ευαισθησία των φιλόζωων στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και άλλων χωρών του Δυτικού κόσμου είχε ημερομηνία λήξης. Η καμπάνια μεγάλων αστέρων του Χόλιγουντ, όπως ο Ματ Ντέιμον για τα σκυλιά που σφαγιάζονται ως τροφή στην Κίνα, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης ανά τον κόσμο. Εκατοντάδες πολίτες σε χώρες της Δύσης προσφέρθηκαν και υιοθέτησαν τα τετράποδα, τα οποία είχαν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και βασανιστήρια.



Όταν όμως πέρασε ο καιρός και η... μόδα ξεχάστηκε, μεγάλος αριθμός «φιλόζωων» άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και πέταξε εκτός τα συμπαθή ζώα. Άλλοι, δε, φώναξαν την αρμόδια υπηρεσία και τα παρέδωσαν για ευθανασία. Από τη «σταυροφορία» κατά των διατροφικών συνηθειών στην Κίνα, διασώθηκαν τουλάχιστον 1.000 σκυλιά.



Εκτός από εκείνους που τα πέταξαν στον δρόμο, πολλοί που είχαν ενδιαφερθεί και είχαν υιοθετήσει ένα ζώο, ουδέποτε μπήκαν στη διαδικασία να το παραλάβουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν παρατημένα σε κλουβιά εκατοντάδες ζώα, πολλά εκ των οποίων πέθαναν από αρρώστιες και έλλειψη τροφής, ενώ στα υπόλοιπα είναι εμφανής η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.



Ο Ματ Ντέιμον και άλλοι διάσημοι, ταξίδεψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και η Ινδονησία, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Τα κατάφεραν μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν υπολόγισαν στο χαρακτήρα του Δυτικού, ο οποίος συγκινείται εύκολα, αλλά δεν επιθυμεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x