Κώστας Νικολακόπουλος

Από το 15' θα ξέρουμε πολλά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr την τελευταία του αίσθηση για το ντέρμπι!

** Η δική μου η αίσθηση είναι ότι απόψε θα ξέρουμε πολλά για το ντέρμπι από τα πρώτα 15 λεπτά κιόλας!

** Αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί γρήγορα, μπορεί να κάνει στο τέλος και σκορ. Κι αν μη τι άλλο, θα είναι ο πιθανότερος νικητής.

** Ο Παναθηναϊκός όσο μένει το 1-0, μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση. Όχι με πολλές πιθανότητες (λιγότερες από 30%), αλλά μπορεί. Για να γυρίσει το ματς; Αποκλείεται!

** Προσέξτε, αυτά δεν τα λέω εγώ-για να μη νομίζετε ότι έγινα και…Πυθία! Η εκτίμηση γίνεται βάση των όσων έχουμε δει διαχρονικά στα ντέρμπι Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού (γηπεδούχος ο Ολυμπιακός).

** Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός έχει να ανατρέψει εις βάρος του σκορ (δηλαδή, π.χ. να χάνει 0-1 και στο τέλος να κερδίσει 2-1) από το 1960!!! Μιλάμε για πάνω από μισό αιώνα…

** Επίσης, όλες τις φορές που ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλα σκορ, ήταν μπροστά στο σκορ τουλάχιστον 1-0 στα πρώτα 15-20 λεπτά…

** Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εδώ παραθέτω ουσιαστικά δεδομένα κι όχι προβλέψεις.

** Όταν ανοίγει το σκορ ο Παναθηναϊκός, τι γίνεται; Πολύ απλά, κατά 50% κάνει διπλό, κατά 30% ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει (1-1, ποτέ άλλο σκορ!) και υπάρχει κι ένα 20%, στο οποίο ο Ολυμπιακός «γυρίζει» το παιχνίδι. Και μόνο σε σεζόν που τελικά θα είναι ο ίδιος πρωταθλητής!

** Εν πρώτοις λοιπόν, θα ξέρουμε πολλά για το ντέρμπι από τα πρώτα του 15, άντε 20 λεπτά! Ακόμη περισσότερα θα ξέρουμε για την τελική έκβασή του στο ημίχρονο!

** Για να πάμε, δηλαδή, και στα δεδομένα που μας δίνει η φετινή παρουσία των ομάδων.

** Ο Παναθηναϊκός π.χ. εδώ κι αρκετό καιρό, όταν τρώει πρώτος γκολ, όχι απλά χάνει, αλλά ούτε καν σκοράρει! Έχει γίνει έξι φορές σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Για την ακρίβεια, από το…ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2, όταν ο ΠΑΟ προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός το ανέτρεψε και το έκανε 1-2 κι ο ΠΑΟ ισοφάρισε!

** Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, εάν δεν προηγηθεί στο α΄ ημίχρονο, δύσκολα κερδίζει σημαντικό παιχνίδι του. Δεν τα καθαρίζει, δηλαδή, τα πιο μεγάλα ματς στα β΄ ημίχρονά του.

** Αυτά λένε τα στοιχεία. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είτε τα ακολουθεί, είτε ψάχνει την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x