Κολύμβηση

Από το κολύμπι στο χάντμπολ…

Ο Φλοράν Μανοντού ανακοίνωσε πως αποχωρεί για ένα διάστημα από τις πισίνες και την κολύμβηση.

Ο Γάλλος, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο στα 50 μέτρα ελεύθερο, αποκάλυψε ότι θα ασχοληθεί με τον χάντμπολ όσο καιρό θα βρίσκεται εκτός πισίνων και, μάλιστα, θα ξεκινήσει προπονήσεις με την Aix Handball Club.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του 26χρονου σταρ: «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, άρχισα να σκέφτομαι ποιες είναι οι επιθυμίες μου και ποια θα είναι η καθημερινότητά μου. Μετά από δύο Ολυμπιακούς κύκλους και δύο Ολυμπιακά μετάλλια, θέλω να διατηρήσω την ευχαρίστηση που παίρνω από το κολύμπι, το οποίο ήταν το "καύσιμό" μου αυτά τα οκτώ χρόνια.

Σε συμφωνία με το σύλλογο μου, το CN Marseille, τον πρόεδρο και τον προπονητή, αποφάσισα να διατηρήσω το δελτίο μου στο σύλλογο που μου έδωσε τα μέσα για τις αθλητικές επιτυχίες.

Ωστόσο, σκέφτηκα τις πορείες άλλων κολυμβητών, όπως της αδελφής μου Λορ, της μακαρίτισσας Καμίλ Μουφά ή πιο πρόσφατα του Γιανίκ Ανιέλ. Κρατώ, επίσης, το μάθημα ζωής που έδωσε ο Άντονι Έρβιν με την επιστροφή του στην κορυφή και το πως διαχειρίστηκε την καριέρα του ο Μάικλ Φελπς.

Αυτά τα παραδείγματα με καλούν να μην πάρω βιαστικές και ριζικές αποφάσεις ή να συνεχίσω για τους λάθος λόγους. Έτσι, αποφάσισα να κάνω μία παρένθεση στις τριπλές καθημερινές προπονήσεις (δύο πισίνα και μία γυμναστήριο), παραμένοντας εν ενεργεία κολυμβητής που θα λάβω μέρος σε κάποια μίτινγκ.

Την ίδια στιγμή, θέλω να βρω έμπνευση σε δραστηριότητες που με προσελκύουν στο μέγιστο βαθμό. Προκειμένου να βάλω τέλος στα φανταστικά σενάρια και τις φημολογίες, πράγματι ξεκίνησα να προπονούμαι με την Αix Handball Club. Παράτησα πολύ νωρίς το ομαδικό αυτό άθλημα για να αφοσιωθώ στο κολύμπι.

Το κάνω χωρίς φιλοδοξία, πέρα από το να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να βρω μία διαφορετική πηγή ικανοποίησης. Δεν θέλω η σκληρή πίεση που δέχομαι από τα ΜΜΕ να καταστρέψει τις πιθανότητες να χαρίσω έναν ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο στη Γαλλία. Θέλω να μου δώσει να έχω τις συνθήκες για να ηρεμήσω.

Θα είμαι στη διάθεση των χορηγών, οι οποίοι έχουν πίστη σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια και θα αφοσιωθώ στις εταιρείες που είμαι μέτοχος.

Αθλητικά δικός σας.

Θα είμαι στο μίτινγκ της Ταϊτής 7-10 Οκτωβρίου και στο πρωτάθλημα Γαλλίας 6 Νοεμβρίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x