sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Από τον Μίχο στον Μποτία!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος θυμάται στο sport-fm.gr την... ευκολία των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού να σκοράρουν σε «αιώνια» ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Κυριακή το απόγευμα στη Λεωφόρο, αντιμετωπίζοντας στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό και ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την ευχέρεια των κεντρικών του αμυντικών να σκοράρουν εναντίον των “πράσινων”.

Μια ματιά στα τρία τελευταία χρόνια φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν βρει σημαντικά γκολ από τους κεντρικούς τους αμυντικούς στα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ψάχνοντας όμως κάποιος και σε παλιότερες “σελίδες” των ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (από τη δεκαετία του 80) θα διαπιστώσει ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πάντα το πλεονέκτημα να βρίσκουν γκολ από τους στόπερ τους, στα μεγάλα παιχνίδια κόντρα στους “πράσινους”.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το ότι εφτά κεντρικοί αμυντικοί των πειραιωτών έχουν σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ματς πρωταθλήματος, Κυπέλλου αλλά και λιγκ καπ!

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ορισμένα μάλιστα από τα γκολ που σημείωσαν κεντρικοί αμυντικοί των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και χάρισαν μεγάλες νίκες στον Ολυμπιακό.

Πέτρος Μίχος
Ο παλαίμαχος στόπερ των “ερυθρόλευκων” έχει καταφέρει να πετύχει γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι που έγινε τη σεζόν 1983-1984, με τους “ερυθρόλευκους” να κατακτούν τη νίκη με 2-1. Ο Μίχος ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 35' με σουτ και είχε ισοφαρίσει ο Χαραλαμπίδης στο 49'. Τη νίκη στους πειραιώτες είχε χαρίσει ο Τάσος Μητρόπουλος με γκολ στο 86'.

Αλέξης Αλεξίου
Τη σεζόν 1986-1987 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τους πειραιώτες να πετυχαίνουν μια τεράστια νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” είχαν προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Ζάετς στο 39' αλλά ο Αλέξης Αλεξίου είχε ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του λιμανιού έκανε το 1-1 μ' εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ. Τη νίκη στον Ολυμπιακό είχε δώσει ο Βαγγέλης Παπαχρήστου με σουτ στο 70'.

Ο Αλέξης Αλεξίου έχει πετύχει και δεύτερο γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού σε αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα την επόμενη χρονιά. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ηττηθεί από τους “πράσινους” με 2-1, με τον Αλεξίου να ισοφαρίζει προσωρινά για τους πειραιώτες. Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού έχει πάντως σκοράρει και σε παιχνίδι Λιγκ Καπ εναντίον του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ των “ερυθρόλευκων”, σε ματς που έληξε ισόπαλο 2-2.

Γιώργος Ανατολάκης
Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός των πειραιωτών, έχει βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ σε παιχνίδια Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι έχει καταφέρει να σκοράρει σε δύο ντέρμπι (και τα δύο στο ΟΑΚΑ) πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιές.

inner

Το πρώτο ήταν την αγωνιστική περίοδο 1998-1999 όταν με κεφαλιά έκανε το 3-2 για τους “ερυθρόλευκους” στην πολύ μεγάλη ανατροπή και νίκη του Ολυμπιακού με 4-2. Το δεύτερο ήταν ένα χρόνο αργότερα, σε ματς που έληξε ισόπαλο 2-2, με τον Ανατολάκη να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Παρασκευάς Άντζας
Ο Άντζας είναι ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει καταφέρει να πετύχει γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού. Αυτό έγινε τη σεζόν 2007-2008, με τον στόπερ των “ερυθρόλευκων” να ισοφαρίζει για την ομάδα του λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σ' ένα παιχνίδι που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

inner

Τάσος Αυλωνίτης
Ο Αυλωνίτης ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο “Καραϊσκάκη” την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Ο πρώην στόπερ των πρωταθλητών Ελλάδος είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή και με κεφαλιά στο 59' χάρισε τη νίκη στους “ερυθρόλευκους” με 1-0.

inner

Μανουέλ Ντα Κόστα
Ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά κατάφερε να πετύχει γκολ στο περσινό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο “Καραϊσκάκη”. Ήταν μάλιστα ένα καθοριστικό γκολ για τους πειραιώτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς με την κεφαλιά του Ντα Κόστα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 στο 87' και δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

inner

Αλμπέρτο Μποτία
Ο Ισπανός είναι ο τελευταίος χρονικά στόπερ του Ολυμπιακού που έχει σκοράρει εναντίον των “πράσινων”. Ο Μποτία ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του λιμανιού στο πρώτο φετινό ματς των δύο ομάδων, με τον Ισπανό να στέλνει με εντυπωσιακή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα γκολ που άνοιξε το δρόμο για την πολύ μεγάλη νίκη των πρωταθλητών με 3-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x