Επικαιρότητα

«Απόβαση» στον Έβρο -Εντυπωσιακές βολές από το Δ' Σώμα Στρατού (pics)

Επίδειξη ισχύος για ακόμη μια φορά πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός στο πλαίσιο εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων του Δ' Σώματος Στρατού και της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην ακριτική περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για βολές ΠΑΟ των 106χιλ όσο και δίδυμων πυροβόλων ZU-23 των 23mm. Τα ΠΑΟ των 106 χιλ φέρονται επί ανοικτών οχημάτων Μercedes 240G DV, τα οποία είναι κατάλληλα τροποποιημένα για την εγκατάσταση του όπλου, των πυρομαχικών αλλά και των χειριστών του. Το σκοπευτικό του επιτρέπει βολή μέχρι τα 2.000 μέτρα κατά ακίνητου στόχου και μέχρι τα 1.100 κατά κινητού στόχου. Οι επιδόσεις διάτρησης μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 500 χιλ. επί ομοιογενούς χάλυβα.



Να σημειωθεί ότι τα όπλα είναι μεν μεγάλης ηλικίας αλλά εξακολουθούν να είναι αξιόπιστα παρέχοντας όγκο πυρός και διατίθενται σε επιστρατευόμενες μονάδες ή σε επιστρατευόμενα τμήματα ενεργών μονάδων.



Οσον αφορά το ZU-23 πρόκειται για ρυμουλκούμενο πυροβόλο το οποίο μπορεί να βάλλει κατά εναερίων στόχων που πετούν χαμηλά, ελαφρών θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων και κατά προσωπικού στρατού. Παράλληλα δεν εντοπίζεται εύκολα από αέρος ενώ τα φονικά πυρά του εναντίον επίγειων στόχων έχουν δραματικά αποτελέσματα λόγω του ιδιαίτερα ισχυρού διαμετρήματος πυρομαχικών.



Τέλος, σημειώνεται πως όλες οι ανάλογες ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες, διατηρούν σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Αιγαίου ενώ αποτελούν καθοριστικό παράγοντα αποτροπής απέναντι σε κάθε Τουρκικό σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή.







Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x