Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Αποβλήθηκε αθλητής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αποβλήθηκε από την ομάδα του και δεν θα συνεχίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ο Ολλανδός Γιούρι Φαν Γκέλντερ καθώς παραβίασε τους κανονισμούς της ολλανδικής αποστολής.

Έφυγε από το ολυμπιακό χωριό ο Γιούρι Φαν Γκέλντερ καθώς αποβλήθηκε από την ομάδα του και δεν θα συνεχίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο 33χρονος παραβίασε τους κανόνες της ολλανδικής αποστολής και πέρασε το βράδυ σε μπαράκια της πόλης όπου κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Ο Ολλανδός το Σάββατο πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος των κρίκων και θέλησε να γιορτάσει την πρόκριση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων (2005) παραβίασε κανόνες σε σημαντική διοργάνωση. Το 2009 ο Φαν Γκέλντερ αποβλήθηκε από την ολλανδική ομοσπονδία επειδή έκανε χρήση κοκαΐνης τρεις ημέρες πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ολλανδικής αποστολής, Μαουρίτς Χέντρικς τόνισε ότι: «Είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιούρι, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή. Σε ότι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, σαφώς πρόκειται για καταστροφή, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη στιγμή που παραβίασε τους κανόνες».

Σύμφωνα με τα αθλητικά Μέσα ενημέρωσης, οι κανονισμοί στην ολλανδική ομάδα είναι πολύ αυστηροί και δεν τους επιτρέπουν να βγαίνουν στο Ρίο για λόγους ασφαλείας, ενώ αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, πρέπει να επιστρέφουν στην Ολλανδία προκειμένου να μην επηρεάζουν αρνητικά τους συμπαίκτες τους.

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x