Champions League

Κύπριοι μάγκες!

Τα δύσκολα εύκολα έκαναν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη με παλικαρίσια εμφάνιση «λύγισε» τη Ζενίτ, 1-0, στο «Παπαδόπουλος», ενώ ο «θρύλος» τούμπαρε το ματς με την Ελσίνκι στην Φινλανδία και πήρε ισοπαλία 2-2.

Αποφασισμένες για να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Champions League ό,τι κι αν συναντήσουν στον δρόμο τους εμφανίστηκαν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα της Λεμεσού, που είχε το πιο δύσκολο έργο, αφού αντιμετώπιζε στον 3ο προκριματικό γύρο τη Ζενίτ τα κατάφερε με παλικαρίσια εμφάνιση και πήρε σπουδαία νίκη 1-0 στο κατάμεστο «Α. Παπαδόπουλος». Η άμυνα του Καρίμ Φεγκρούς άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Ρώσων, που όταν… χαλάρωσαν την πλήρωσαν. Στο 64’ ο Γκιγκίεβιτς με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε στον ύπνο την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας και άνοιξε το σκορ. Η Ζενίτ μετά το γκολ τα… έχασε, έμεινε με δέκα παίκτες έπειτα από αποβολή του Βίτσελ (67’), η ΑΕΛ «μασούσε σίδερα» στην άμυνα και η ομάδα του Πέτεφ θα πάει την άλλη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον άθλο.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας όλα ξεκίνησαν στραβά για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είδε την Ελσίνκι να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν και να πετυχαίνει δύο γκολ, όμως η τρομερή προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου έφερε καρπούς και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση με το τελικό 2-2. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 11’ και είδαν το ημίχρονο να κλείνει ιδανικά με τον ίδιο παίκτη να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» στο 44ο. Η αποβολή του Καντζί με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου άλλαξε τα πάντα. Ο «θρύλος» ξύπνησε, ανέβασε τις γραμμές του και έγινε ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Στο 71’ ο Ντε Βινσέντι «χτύπησε» και με φοβερή κεφαλιά μείωσε. Η Ελνσίνκι «τρόμαξε» μετά το γκολ και οπισθοχώρησε, ο ΑΠΟΕΛ δεν αστειευόταν και η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη αφού τέσσερα λεπτά αργότερα (75’) ο Σιεριντάν έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας παράλληλα και το προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x