Ευρώπη

Αποφάσεις για το Ευρωμπάσκετ από FIBA Europe

Οι οικοδέσποινες του Ευρωμπάσκετ του 2015 επέλεξαν τους… παρτενέρ τους για την πρώτη φάση, ενώ ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τις επόμενες διοργανώσεις.

Σε καθεμιά από τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Ευρωμπάσκετ του 2015 δόθηκε από τη FIBA Europe η δυνατότητα να επιλέξουν μια χώρα με την οποία θα έχουν συνεργασία στην πρώτη φάση. Αυτό δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πώς θα επηρεάσει την κλήρωση, αλλά το πιθανότερο είναι αυτές οι χώρες να είναι στον ίδιο όμιλο.

Η Γαλλία, που θα φιλοξενήσει αγώνες στις πόλεις Μονπελιέ και Λιλ, επέλεξε τη Φινλανδία (που φέρνει μαζί της παραδοσιακά πολλούς φιλάθλους), η Γερμανία και το Βερολίνο την Τουρκία (προφανώς λόγω της μεγάλης παροικίας που υπάρχει στη χώρα), ενώ η Κροατία (Ζάγκρεμπ) και η Λετονία (Ρίγα) προτίμησαν τους… γείτονές τους, Σλοβενία και Εσθονία αντίστοιχα.

Η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στη Euro Disney, στο Παρίσι.

Παράλληλα, η FIBA Europe έλαβε μια σειρά από αποφάσεις.

-τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017 θα γίνουν από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 και στο διάστημα μεταξύ 31 Αυγούστου και 17 Σεπτεμβρίου με εντός κι εκτός έδρας ματς που θα γίνονται Σάββατα και Τετάρτες, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.

-το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2017 θα γίνει με 16 ομάδες και με σύστημα διεξαγωγής αντίστοιχο του Μουντομπάσκετ, προκειμένου να μειωθεί η διάρκεια του τουρνουά σε εννιά ή δέκα μέρες.

-τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2017 θα γίνουν με εντός κι εκτός έδρας αγώνες, σε ημερομηνίες στη διάρκεια της σεζόν το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2015, καθώς και το φθινόπωρο του 2016.

-η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2017 θα αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2015 και η ανάθεση θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x