Ελλάδα

Αποφασίζουν για το μέλλον τους

Ελεύθεροι κυκλοφορούν στην αγορά οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης και Σωτήρης Νίνης. Οι τρεις διεθνείς βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας και μέσω του sport-fm.gr σας δίνουμε όλο το ρεπορτάζ.

Η μεταγραφική περίοδος μπορεί να έχει λήξει ωστόσο οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να βρουν ομάδα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Μόνο στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι το τέλος του 2014 όσοι δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο.

Φαντάζει λοιπόν, ως πιθανότερο ενδεχόμενο ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Σωτήρης Νίνης να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση και των τριών παικτών που παρεμπιπτόντως προπονούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Πρόκειται όμως για διαφορετικές περιπτώσεις και η κάθε μία έχει τα δικά της δεδομένα.

Μόνο εξωτερικό…

Στο μυαλό του Γιώργου Καραγκούνη υπάρχει μόνο η προοπτική του εξωτερικού. Ο «τυπάρας» είχε προτάσεις από ομάδες της Super League, αλλά δεν τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιθυμία του ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται ακόμα μια σεζόν εκτός συνόρων.

Πέραν των προτάσεων από ελληνικούς συλλόγους, ο Γιώργος Καραγκούνης έχει δεχθεί προσφορές και από ομάδες της Ινδίας και των ΗΠΑ. Τα χρήματα των Ινδών για συμβόλαιο περίπου τεσσάρων μηνών (από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο) είναι πολύ καλά, όμως η προοπτική της συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν φαίνεται να… ψήνει τον 37χρονο χαφ.

Όσον αφορά το MLS, η μεταγραφική περίοδος ανοίγει τον Δεκέμβριο και η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη τον Μάρτιο. Πάντως, η πιθανότητα να συνεχίσει ο «Κάρα» στο αμερικάνικο πρωτάθλημα δεν πρέπει να αποκλειστεί και το θέμα αναμένεται να μας απασχολήσει προσεχώς…

Ο μάνατζερ του, Πασχάλης Τουντούρης δήλωσε πρόσφατα στον αγγλικό Τύπο ότι ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα έλεγε «όχι» στο να επιστρέψει στη Φούλαμ, η οποία έχει κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα στην Τσάμπιονσιπ. Ο «τυπάρας» είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της λονδρέζικης ομάδας και γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει επανασύνδεση για δεύτερη φορά...

Προτάσεις από Τουρκία, Γερμανία και Ινδία

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει για το μέλλον του ο Κώστας Κατσουράνης, ανάλογα με τις προσφορές που θα έχει στα χέρια του. Ο διεθνής μέσος είχε δεχθεί κρούσεις από ομάδες της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ινδίας, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αίσιο τέλος.

Η Ακίσασπορ του Φάνη Γκέκα έδειξε «ζεστή» για τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, οι συζητήσεις ήταν προχωρημένες, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το ινδικό πρωτάθλημα έχει γίνει της μόδας λόγω των μεγάλων οικονομικών απολαβών, ωστόσο δεν φαίνεται να ελκύει ιδιαίτερα τον Κώστα Κατσουράνη στην παρούσα φάση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν προέκυψε όλο αυτό το διάστημα κάτι αξιόλογο από την εγχώρια αγορά με εξαίρεση το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον 35χρονο χαφ, το οποίο τελικά δεν είχε αποτέλεσμα.

Να νιώσει σημαντικός

Ο Σωτήρης Νίνης έλυσε το συμβόλαιο του με την Πάρμα τέλος Αυγούστου καθώς δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Ρομπέρτο Ντοναντόνι και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεση του απ’ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλην του Καμπιονάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής άσος δεν συζητάει περιπτώσεις ομάδων από την Ινδία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ενώ δεν δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό ή από κάποιον άλλο ελληνικό σύλλογο τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σωτήρης Νίνης έκανε κανονικά προετοιμασία με την Πάρμα και τις τελευταίες είκοσι ημέρες πραγματοποιεί μονές ή διπλές προπονήσεις καθημερινά με τον εργοφυσιολόγο της Εθνικής ομάδας, Γιάννη Κωτσή.


Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x