Πόλο

Αποκλειστική συνέντευξη του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς στο WaterPoloLive!

Ο σπουδαίος Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που θα είναι τελικά ο νέος προπονητής της Προ Ρέκο, μιλά αποκλειστικά στο WaterPoloLive!

Λίγες μέρες μετά το «αντίο» από την ηρεμία μακριά από τους πάγκους και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Σέρβος θρύλος αναφέρθηκε στις αγωνιστικές αλλαγές που θέλει να φέρει στην Προ Ρέκο, στην επιθυμία του να την ξανακάνει πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο 48χρονος Μιλάνοβιτς, που είχε θητεύσει στην Ιταλία και ως παίκτης, αφού είχε περάσει από τη Ρόμα το 1994, θα προσπαθήσει να χτίσει μια νέα «αυτοκρατορία» στη Γένοβα και να δώσει στη νέα του ομάδα τον ευρωπαϊκό τίτλο που της είχε στερήσει το 2011 ως προπονητής της Παρτίζαν…

-Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να αφήσετε τη ζωή σας στο Βελιγράδι και να ξεκινήσετε μια νέα περιπέτεια στην Ιταλία;
«Αφενός ήταν πολύ δύσκολο να το αποφασίσω, αφετέρου όμως ήταν πολύ εύκολο. Η Προ Ρέκο είναι μεγαλύτερος σύλλογος και μπορεί να παρέχει τις ιδανικές συνθήκες σ’ έναν προπονητή. Είμαι της άποψης ότι ο ευκολότερος τρόπος για να κατακτήσεις την κορυφή της Ευρώπης, είναι να το πετύχεις μ’ έναν πανίσχυρο σύλλογο όπως η Προ Ρέκο. Δεν μπορούσα να αντισταθώ σ’ αυτή την πρόκληση. Θα ήταν ενάντια στη φύση μου το να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση».

-Όλοι θα περιμένουν από εσάς να κατακτήσετε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Προ Ρέκο. Εξάλλου, τους χρωστάτε έναν τίτλο, αφού τους τον στερήσατε το 2011…
«Φυσικά θα προσπαθήσω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ με τη νέα μου ομάδα. Ως προπονητής της Προ Ρέκο, θα προσπαθώ να κερδίζει η ομάδα μου την πρώτη θέση σ’ όλες τις διοργανώσεις που θα παίζουμε. Όπως ακριβώς έκανα και ως προπονητής της Παρτίζαν».

-Είναι το έμψυχο υλικό της Προ Ρέκο το καλύτερο δυνατό για έναν προπονητή;
«Νομίζω ότι η Προ Ρέκο έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην συμπεριφορά των παικτών μέσα στο παιχνίδι κι είμαι βέβαιος ότι θα έχω την υποστήριξή τους σ’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην άμυνα. Κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό, αφού τις τελευταίες μέρες είδα σε βίντεο κι ανέλυσα τα περσινά παιχνίδια της ομάδας».

-Τα προηγούμενα χρόνια είχατε ανάλογες προτάσεις, μετά την Παρτίζαν; Υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον από την Ελλάδα, από τον Ολυμπιακό για παράδειγμα;
«Είχα κάποιες προτάσεις τα τελευταία δυο – τρία χρόνια, αλλά δεν θα μπορούσα να τις αποδεχθώ, για προσωπικούς λόγους κι εξαιτίας του δεσίματός μου με το Βελιγράδι. Τώρα που η Προ Ρέκο ήρθε μ’ αυτή την ξεχωριστή προσφορά, δεν γινόταν να αρνηθώ. Όσο για τον Ολυμπιακό, έχω φίλους εκεί, αλλά δεν είχα ποτέ κάποια κρούση. Οι προτάσεις που είχα ήταν από χώρες όπως το Καζακστάν, η Σιγκαπούρη κλπ.. Προτάσεις κολακευτικές, που όμως δεν κάλυπταν τις φιλοδοξίες μου ως προπονητή».

-Σε ό,τι αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, πολλοί βλέπουν την Σερβία ως ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Συμφωνείτε;
«Ναι, πιστεύω ότι είναι το φαβορί. Κατά την άποψή μου, η Σερβία έχει την καλύτερη ομάδα. Πρόσφατα ήμουν στο Ντουμπάι για ένα σεμινάριο και παρακολούθησα το Super Final του Παγκόσμιου Λιγκ, όπου επικράτησε με εντυπωσιακό τρόπο. Ωστόσο, οι συμπατριώτες μου θα πρέπει να παίξουν εξίσου καλά και στη Βουδαπέστη. Πρέπει να ξαναπιάσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση για να κατακτήσουν τον τίτλο μέσα στην Ουγγαρία».

-Ποιο είναι το πλάνο σας με την Προ Ρέκο; Πότε ξεκινάτε για τη νέα σεζόν;
«Θα ταξιδέψω στη Γένοβα την ερχόμενη Δευτέρα για να τακτοποιήσουμε όλες τις λεπτομέρειες για την ομάδα. Θα πάω πίσω στα μέσα Αυγούστου και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σε φουλ ρυθμούς με τους παίκτες από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα μου».

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x