Euroleague

Απόλαυση!

Στο «σπίτι» του είναι πάντα αλλιώς! Ένας... τρίποντος Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα την Γαλατάσαραϊ με σκορ 86-77 και είναι ξανά σε θετικό πρόσημο στο Top-16. Ακόμα και στο +25 βρέθηκαν οι πράσινοι!

Στο ΟΑΚΑ νικάει… απ’ τα αποδυτήρια!

Ο Παναθηναϊκός -αν και λαβωμένος (εκτός οι Παππάς, Σλότερ, Μαυροκεφαλίδης)- επιβεβαίωσε εκ νέου τη δύναμη της έδρας του και παίζοντας απολαυστικό μπάσκετ επικράτησε πολύ εύκολα με 86-77 της Γαλατάσαραϊ για την πέμπτη αγωνιστική του Top-16, φτάνοντας τις τρεις νίκες (2-3 έχουν οι Τούρκοι).

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν απολαυστικοί για 35’, χαλάρωσαν προς το τέλος κι έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μην χάσουν με… 30άρα, αλλά με το «τιμητικό» -9.

Με 14/29 τρίποντα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι πράσινοι, με τον Μπλουμς να κάνει ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 16 πόντους, 14 είχε ο Διαμαντίδης με 6 ασίστ, 10 ο Νέλσον με 8 «σερβιρίσματα» και από 12 οι Γιάνκοβιτς, Φώτσης (11 ριμπάουντ).

Το ματς

Τι κι αν τα δύο πρώτα τρίποντα ήταν άστοχα; Μόνο άγχος δεν έφερε αυτό στον Παναθηναϊκό που παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και φουλ ενέργεια! Και τα αποτελέσματα αυτού (σε συνδυασμό με την καλή άμυνα) δεν άργησαν να έρθουν, που προηγήθηκε 11-5 (χάρη σε τρία σουτ απ’ τα 6,75). Το ματς ήταν run and gun με την Γαλατά να μην παίζει άμυνα, να επιτρέπει εύκολα καλάθια στους πράσινους που αν είχαν προσέξει λίγο περισσότερο το αμυντικό ριμπάουντ (είχε 3 επιθετικά ο Γιανγκ), θα είχαν ανοίξει κι άλλο τη διαφορά. Ο Μπατίστα πάντως τους κράτησε σε επίπεδα… ασφάλειας για το 19-11 στο 10’.

inner

Αν για κάτι (κυρίως) φημίζεται ο Μπλουμς είναι το τρίποντό του. Και με… κρύο αίμα. Και με τρεις τέτοιες κολλητές «βόμβες», όχι μόνο επιβεβαίωσε τα ένστικά του, αλλά έδωσε… αέρα 17 πόντων στον Παναθηναϊκό, 30-13! Οι Τούρκοι παλάβωναν στην επίθεση (σε κακό βράδυ οι Αρόγιο και Έρτσεγκ), η πράσινη άμυνα… έτρωγε σίδερα και παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, δεν τους επιτρεπόταν κάτι τέτοιο επ’ ουδενί. Απλώς… περιόριζαν (;) τη ζημιά. Και με ακόμα ένα τρίποντο, απ’ τον Γκιστ αυτή τη φορά, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν… άνετοι στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 42-27, έχοντας 8/16, δείγμα του φεγγαριού τους.

inner

Καλό το +15, αλλά όταν παίζεις μπροστά στον κόσμο σου, όταν είσαι σε καλή κατάσταση, όταν προσφέρεις θέαμα, όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί, γιατί να μην… εκτοξεύσεις τη διαφορά; Κι όταν ο Μπατίστα βάζει και τους… Τούρκους στα καλάθια, πώς ο Παναθηναϊκός να μην προηγηθεί και με 21 (50-29); Και πώς να μην προηγηθεί και με 25 για πρώτη φορά στα μισά της τρίτης περιόδου, 57-32; Το δεδομένο ήταν ένα. Πως οι παίκτες του Ιβάνοβιτς -κακά τα ψέματα- είχαν κλειδώσει τη νίκη. Και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των Μίτσοφ-Κάρτερ να μετριάσουν το εύρος της ήττας για την Γαλατά, οι συνεργασίες (με κύριο εκφραστή τον Νέλσον, με τον Διαμαντίδη να ξεκουράζεται) του τριφυλλιού ήταν εξαιρετικές, ξεσήκωναν τον κόσμο και τον κρατούσαν σε θέση απόλυτου αφεντικού (65-46).

inner

Το ποιος θα νικήσει -είπαμε και νωρίτερα- είχε ήδη καθοριστεί. Και μέχρι το 35’ ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε μόνο το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά και τη διαφορά για… παν ενδεχόμενο (σε πιθανό σενάριο ισοβαθμίας) με το υπέρ του 77-59. Στο τελευταίο τετράλεπτο, όμως, κάτι η κούραση (χρησιμοποιήθηκαν 8 παίκτες), κάτι η χαλάρωση, κάτι οι λάθος επιλογές και η «ανάσταση» της Γαλατά, έδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να τρέξουν μεγάλο σερί 4-16 και να μειώσουν σε 81-75. Όχι ότι απειλούσαν τη νίκη, απλώς δεν άφησαν το τριφύλλι να πάρει και τη διαφορά. Και ο «καυτός» Μπλουμς, εν τέλει , έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, με… μακρινό τρίποντο στην εκπνοή, διαμορφώνοντας το 86-77!

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 42-27, 65-46, 86-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10 (1), Διαμαντίδης 14 (4), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 11, Μπλουμς 16 (4)

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 12 (1), Γιανγκ 6, Μίτσοφ 16 (2), Έρτσεγκ 4, Γκονλούμ 12, Πότσιους 9 (2), Μάριτς, Αρόγιο 4, Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 8 (2)

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x