Πόλο

Απολαυστικός ο «πιτσιρικάς» Κοκκινάκης

Μεγάλες ατάκες και μεγάλες αλήθειες είπε ο Κώστας Κοκκινάκης στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα, Πόλο» της Nova, σχολιάζοντας την πορεία των «παππούδων» του Υδραϊκού και τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής.

Ο 40χρονος αμυντικός, που εξακολουθεί να ξεχωρίζει παρά την ηλικία του, δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα συνεχίσει να παίζει για άλλα οκτώ χρόνια τουλάχιστον!

«Αφού βλέπουμε να παίζουν 48άρηδες στο πρωτάθλημα, εγώ είμαι ακόμα… πιτσιρικάς! Έχω ακόμα οκτώ χρόνια μπροστά μου. Φέτος ξεκινήσαμε στον Υδραϊκό με στόχο να βγάλουμε τη χρονιά, γιατί είμαστε όλοι… γέροι, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι είδαμε ότι βελτιωνόμαστε. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Όσοι μπορούμε κάνουμε προπονήσεις και όσοι δεν μπορούμε… την παλεύουμε και βρισκόμαστε όλοι μαζί μόνο στα παιχνίδια! Με τη βοήθεια του Δημήτρη Μαυρωτά, έχουμε φτάσει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα. Ο αγωνιστικός στόχος μας ήταν η παραμονή, τώρα είμαστε μέσα στα πλέι οφ και θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε», είπε.

Απολαυστική ήταν η ειδική αναφορά του στον Αντώνη Βλοντάκη: «Ο Αντώνης είναι θαύμα της φύσης! Πάει από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς να προπονείται μέσα στην εβδομάδα, αλλά παρόλα αυτά παίζει καταπληκτικά. Μάλλον έχει βρει το… χάπι της προπόνησης και δεν έχει ανάγκη να προπονείται!».

Το μυστικό της επιτυχίας του Υδραϊκού, πάντως, δεν είναι η εμπειρία, αλλά η αγάπη για το πόλο: «Εμπειρία έχουν πολλοί παίκτες, σε πολλές ομάδες. Αυτό που κάνει διαφορά είναι η όρεξη και η αγάπη για το άθλημα. Για παράδειγμα, ο Καϊάφας και ο Μαυρωτάς δεν είχαν σταματήσει να κολυμπάνε για τον εαυτό τους, παρότι είχαν σταματήσει να παίζουν».

Ενόψει του αυριανού (Τετάρτη 01/04) αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, με τη φορμαρισμένη Βουλιαγμένη, υπογράμμισε: «Η Βουλιαγμένη ήταν πολύ καλή με τον Ολυμπιακό. Εκτός του Ολυμπιακού, ήταν η μόνη ομάδα που μας κέρδισε σχετικά εύκολα στον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σωστά και να το παλέψουμε όσο μπορούμε».

Για το αν είναι θετικό ή αρνητικό φαινόμενο να πρωταγωνιστούν παίκτες ηλικίας «40 και βάλε», ο Κώστας Κοκκινάκης σχολίασε: «Στην ηλικία των σημερινών πιτσιρικάδων εμείς κάναμε διπλές και τριπλές προπονήσεις. Αν θέλουν να μας ξεπεράσουν, πρέπει να προσπαθήσουν εξίσου σκληρά. Θα χαρούμε αν δούμε ότι πλέον δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε και αν μας ‘αναγκάσουν’ να αποσυρθούμε, επειδή είναι καλύτεροι από εμάς».

Ταυτόχρονα, όμως, παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν τη νέα γενιά στο πόλο: «Από ταλέντα, άλλο τίποτε στον ελληνικό αθλητισμό. Το θέμα είναι να δουλέψεις, να ζοριστείς για να έχεις αποτελέσματα. Κι εγώ στη θέση των σημερινών νέων θα κοίταζα οτιδήποτε άλλο εκτός από το πόλο. Θα με ένοιαζε περισσότερο το πανεπιστήμιο ή κάτι άλλο. Στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα, το πόλο δεν προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από ευχαρίστηση, με εξαίρεση τους παίκτες των Εθνικών ομάδων, που μπορούν να ελπίζουν σε μια διάκριση, σε μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες…».

Εξάλλου, δεν μάσησε τα λόγια του όταν αναφέρθηκε στο Νηρέα Λαμίας, όπου έπαιξε πέρσι όντας απλήρωτος και τόνισε ότι κακώς οι φετινοί παίκτες της ομάδας δέχθηκαν να πάνε εκεί: «Φταίνε κι αυτοί, που πήγαν σε μια ομάδα που χρωστούσε μισθούς ενός ολόκληρου χρόνου στους προηγούμενους παίκτες. Αν και ο Νηρέας δεν είναι η μόνη ομάδα που χρωστάει… Πρέπει πάντως να πάψει αυτό το φαινόμενο. Σε μια ομάδα που έχει χρέη, δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς. Μόνο έτσι θα σταματήσει να επαναλαμβάνεται το ίδιο πράγμα».

Όσο για τα περσινά του… παθήματα και μαθήματα στη Λαμία, είπε: «Το πράγμα φαινόταν. Υπήρχαν καθημερινά ψέματα και πρέπει να γράψουμε βιβλίο για να τα απαριθμήσουμε! Θα το μετανιώνω σ’ όλη μου την αθλητική ζωή που πήγα εκεί. Δεν θέλω να το θυμάμαι καν και πλέον το αφήνω πίσω μου».

Ο 40χρονος πρώην διεθνής μίλησε και για την Εθνική ανδρών, με τον δικό του μοναδικό τρόπο: «Η Εθνική ομάδα δεν είναι ο καθρέφτης του ελληνικού πόλο, αλλά ο καθρέφτης… του Ολυμπιακού! Ουσιαστικά, σχεδόν όλοι οι παίκτες της Εθνικής, όπως και ο προπονητής, ανήκουν στον Ολυμπιακό, που είναι η καλύτερη ομάδα με διαφορά».

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x