Επικαιρότητα

Απολογείται ο συνοδηγός του Ρουπακιά

Στα δικαστήρια του Πειραιά απολογείται τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την Τετάρτη στη Βουλή η άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Φέρεται, μάλιστα, να επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον καθ’ ομολογία δράστη, Γιώργο Ρουπακιά, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου στην Αμφιάλη.

Ο 32χρονος, που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία Φύσσα, είχε βρεθεί ενώπιον της 6ης ανακρίτριας Πειραιά την περασμένη Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ωστόσο, είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος είχε παρουσιαστεί στις αρχές όπου και παραδόθηκε.

Όπως αναφέρει η δικογραφία της υπόθεσης, ο 32χρονος φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγο πριν το μοιραίο περιστατικό.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, εγκατέλειψε τον τόπο της δολοφονίας, αλλά, ξέχασε στο ΙΧ το κινητό του τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο 32χρονος είχε απολογηθεί ενώπιον των δύο ανακριτών που ερευνούν την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής», παρ’ όλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή πρόκειται να βρεθεί αύριο Τρίτη ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη Χρυσή Αυγή, ως «εγκληματική οργάνωση».

Την ίδια ώρα νέο κύκλο ερευνών, διώξεων και ενδεχομένως συλλήψεων σηματοδοτεί η ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εφέτη-ανακριτή, την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, 16 του μηνός, η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x