Ευρώπη

Απολογήθηκε ο «Σόφο» και περιμένει

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της λίγκας του Ισραήλ για την επίθεση σε οπαδό. Ζήτησε συγγνώμη και πρόσθεσε πως «… δεν ήθελα να τον χτυπήσω αλλά να τον τρομάξω».

Μια μέρα μετά τα επινίκια για την πρόκριση στο Final Four, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κλήθηκε να λογοδοτήσει ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της λίγκας του Ισραήλ για την επίθεσή του σε οπαδό.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές (κι άλλες 8 με αναστολή), πρόστιμο 40.000 δολαρίων και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ η πλευρά της Μακάμπι ζήτησε η τιμωρία του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα επικαλούμενη το γεγονός πως δεν χτύπησε κανέναν, αλλά τον πρότερο έντιμο βίο του αθλητή, στο πλευρό του οποίου ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, Σιμόν Μιζράχι, αλλά και ο τζένεραλ μάνατζερ Νίκολα Βούιτσιτς.

Ο «Σόφο» ζήτησε συγγνώμη και πρόσθεσε πως δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον οπαδό που έβριζε τον ίδιο και την οικογένειά του με χυδαίο τρόπο.

«Όταν το παιχνίδι τελείωσε πήγαινα προς τα αποδυτήρια και ένας οπαδός με έβριζε συνέχεια. Τον άκουγα να βρίζει τη μητέρα μου και συνέχισα το δρόμο μου. Όταν άκουσα να βρίζει τα παιδιά μου άρχισα να τον κυνηγάω. Παίζω μπάσκετ πολλά χρόνια και δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιες ύβρεις. Ζητώ συγγνώμη για την αντίδρασή μου, ξέρω πως σαν αθλητής πρέπει να αποτελώ παράδειγμα και η συμπεριφορά μου δεν ήταν η πρέπουσα. Ουδέποτε έχω επιτεθεί σε οπαδούς παρά τα όσα έχω ακούσει στην καριέρα μου στην Ελλάδα. Αυτός ο οπαδός ήρθε μπροστά στο πρόσωπό μου και μου έλεγε φρικτά πράγματα. Έπρεπε να τον αγνοήσω, αλλά δεν άντεξα. Τα συναισθήματα με κυρίευσαν και θόλωσαν την κρίση μου. Λυπάμαι πολύ, δεν ξέρω τι να πω, αλλά τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά και χτύπησε ευαίσθητες χορδές. Δεν πήγαινα να χτυπήσω τον οπαδό αυτόν. Ήθελα να τον τρομάξω. Με έχουν μάθει να μη χτυπάω άλλους ανθρώπους. Ήθελα να του δείξω πως δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα», είπε κατά την απολογία του ο Σχορτσανίτης, που πλέον περιμένει την ετυμηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x