Γενικά

Απόπειρα συμβιβασμού και απειλή ισοβίων για Πιστόριους

Εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ επιχειρεί η πλευρά του Όσκαρ Πιστόριους, την ώρα που η εισαγγελική αρχή επιδιώκει την καταδίκη του παραολυμπιονίκη σε ισόβια.

Να… αλαφρύνει τη θέση του ενώπιον της δικαιοσύνης επιχειρεί ο Όσκαρ Πιστόριους. Σύμφωνα με μέσα της Νοτίου Αφρικής, η πλευρά του παραολυμπιονίκη έχει προσεγγίσει την οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Πρόκειται για μία ευαίσθητη υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος του Πιστόριους, Κένι Όλντγουεϊτζ, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρωτοβουλία που πήρε η πλευρά του. Στόχος της υπεράσπισης είναι να κλείσει το θέμα πριν αρχίσει η δίκη, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου.

Η Στίνκαμπ, που δολοφονήθηκε από τον Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου, με τον θύτη να ισχυρίζεται πως επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα (λέγοντας πως την πέρασε για διαρρήκτη), φέρεται να ενίσχυε οικονομικά τους γονείς της.

Οι τελευταίοι μετά τη δολοφονία της επιβάρυναν το κατηγορητήριο του Πιστόριους αξιώνοντας ένα τεράστιο ποσό από τον παραολυμπιονίκη ως αποζημίωση. Πάντως δεν η οικογένεια της εκλιπούσας δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό. «Είναι πολύ αυτό. Είμαστε σε πένθος, μας λείπει η κόρη μας, που θα έπρεπε να γιορτάζει χθες τα γενέθλιά της», είπε η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, Τζουν.

Την ίδια ώρα, μέσα της Νοτίου Αφρικής αναφέρουν πως η εισαγγελική αρχή θα ζητήσει την καταδίκη του Πιστόριους σε ισόβια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x