F1

Απορρίπτει το τριετές συμβόλαιο με τη Ferrari ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ φαίνεται να έχει απορρίψει την πρόταση που του έχει κάνει η Ferrari για τριετή ανανέωση του συμβολαίου του.

Συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο φαίνεται να θέλει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Ilta Sanomat. Το συμβόλαιο του Γερμανού με τη Scuderia λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν, με την ιταλική εταιρία να θέλει να τον «δέσει» στο Μαρανέλο, κάνοντάς του πρόταση για τριετή ανανέωση, προσφέροντάς του το αστρονομικό ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται να μην θέλει να δεσμευτεί για τρία χρόνια με τη Ferrari, επιθυμώντας μονοετές συμβόλαιο. Κάτι τέτοιο αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για πιθανή μετακίνησή του στη Mercedes από το 2019, καθώς το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη γερμανική ομάδα λήγει στο τέλος του 2018.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιθυμία των ιθυνόντων της Mercedes να εντάξουν τον Φέτελ στην ομάδα τους. Το γερμανικό στοιχείο από την ομάδα τους λείπει μετά και την φυγή του Νίκο Ρόσμπεργκ στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος. Ο μόνος Γερμανός τον οποίο παρακολουθεί από κοντά η Mercedes είναι ο Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα. Για τον Βερλάιν πρόθεση της γερμανικής εταιρίας είναι να τον «προωθήσει» σε κάποια από τις ομάδες τις οποίες τροφοδοτεί με κινητήρες (Force India ή Williams), καθώς η νυν ομάδα του η Sauber, πρόσφατα υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τη Ferrari για κινητήρες.

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τον Φέτελ να μην θέλει πολυετή δέσμευση με τη Ferrari είναι το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα «καλοβλέπει» τον Μαξ Φερστάπεν, ως μια μελλοντική επιλογή. Κάτι τέτοιο δεν θα άρεσε στον Γερμανό καθότι ο Φερστάπεν θα μπορούσε να διεκδικήσει να γίνει το «νούμερο ένα» στην ομάδα.

Όποιες και να είναι τελικά οι εξελίξεις, αναφορικά με το συμβόλαιο του Φέτελ με τη Ferrari, ο πρόεδρος της Scuderia, Σέρτζιο Μαρκιόνι έχει κάνει γνωστό ότι στο grand prix της Μόντσα τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει τους οδηγούς της ομάδας για το 2018.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x