Γενικά

Αποσύρεται ο Σερ της ποδηλασίας

Μετά από μια καριέρα 20 ετών γεμάτων διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται πέντε ολυμπιακά χρυσά μετάλλια, ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Τέλος εποχής για την βρετανική -αλλά και γενικότερα- ποδηλασία, αφού ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Μετά από μια καριέρα 20 ετών, κατά την οποία εκτός των άλλων κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει το Tour de France, o 36χρονος έριξε την αυλαία στην επαγγελματική του καριέρα.

Μάλιστα, η κυριαρχία του στο άθλημα, αλλά κυρίως ο θρίαμβός του το 2012 στην κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση που γίνεται στη Γαλλία, χρίστηκε ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Έχω υπάρξει αρκετά τυχερός που έζησα ένα όνειρο και εκπλήρωσα την παιδική μου επιθυμία, να ζω και να κάνω καριέρα στο σπορ που αγάπησα όταν ήμουν 12 χρονών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του στο Instagram.

«Συνάντησα τα είδωλά μου και αγωνίστηκα μαζί και πλάι στους καλύτερους για 20 χρόνια. Εργάστηκα με τους καλύτερους προπονητής του κόσμου, πάντα θα είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους.

Αυτό που θα μείνει για πάντα μέσα μου είναι η υποστήριξη και η αγάπη του κοινού, που ήταν αποτέλεσμα του να καβαλάω ένα ποδήλατο για να ζω. Το 2012 μου τίναξε το μυαλό και ήταν κινητήριος δύναμη. Η ποδηλασία μου έχει δώσει τα πάντα και δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς την στήριξη της υπέροχης συζύγου μου, Καθ και των φανταστικών παιδιών μας.

Το 2016 είναι το τέλος του δρόμου για αυτό το κεφάλαιο. Τα πόδια στο έδαφος, το κεφάλι στα σύννεφα. “Τα παιδιά από το Κίλμπερν δεν κατακτούν ολυμπιακά χρυσά και το Tour de Frances”. Τώρα το κάνουν
».

I have been lucky enough to live a dream and fulfil my childhood aspiration of making a living and a career out of the sport I fell in love with at the age of 12. I've met my idols and ridden with and alongside the best for 20 years. I have worked with the world’s best coaches and managers who I will always be grateful to for their support. What will stick with me forever is the support and love from the public though thick and thin, all as a result of riding a pushbike for a living. 2012 blew my mind and was a gas. Cycling has given me everything and I couldn't have done it without the support of my wonderful wife Cath and our amazing kids. 2016 is the end of the road for this chapter, onwards and upwards, "feet on the ground, head in the clouds" kids from Kilburn don't win Olympic Golds and Tour de Frances'! They do now.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sir Wiggo (@bradwiggins) στις


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x