Βόλεϊ

Αποσύρθηκε η Λοκομοτίβ απ’ το πρωτάθλημα Ρωσίας

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν -εύλογα- και τον αθλητισμό. Μετά την εισβολή στρατευμάτων στην Κριμαία, η Λοκομοτίβ Χάρκιφ ανακοίνωσε την απόσυρσή της απ’ το πρωτάθλημα Ρωσίας.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις και στον αθλητισμό.

Σε μια απόφαση που -όπως τονίζεται είναι προϊόν προσεκτικής σκέψης- η ουκρανική Λοκομοτίβ Χάρκιφ απέσυρε τη συμμετοχή της απ’ το πρωτάθλημα βόλεϊ της Ρωσίας.

Κάτι που, όπως αναφέρεται απ’ τον σύλλογο (στον οποίο προπονητής είναι ο γνωστός μας, Γιούρι Φιλίποφ) είναι μονόδρομος με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Κριμαία.


Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Λοκομοτίβ αναφέρει

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι αναστέλλουμε την συμμετοχή μας από το πρωτάθλημα της Ρωσίας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση που αναγκαζόμαστε να πάρουμε λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. Μάλλον δεν είναι απαραίτητο να καταγράψουμε όλες τις πτυχές της κατάστασης, η οποία μας έκανε να λάβουμε μια τέτοια απόφαση.

Δεν κρύβουμε ότι η συμμετοχής στο ισχυρότερο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν ήταν μόνο μια πολύτιμη εμπειρία, αλλά και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αύξησε επίσης την δημοτικότητα του συλλόγου και του αθλήματος στην χώρα μας.
Σήμερα διατηρούμε το δικαίωμα να επικεντρωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις και να παράγουμε αθλητές που θα μπορούν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της Ουκρανίας.

Αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους οπαδούς μας, αλλά στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x