Τένις

Αποσύρθηκε ο Ναλμπάντιαν! (video)

Σε ηλικία 31 ετών ο Νταβίντ Ναλμπάντιαν, πάλαι ποτέ νούμερο τρία στην κατάταξη του τένις, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Αν και σχετικά νωρίς, ο Νταβίντ Ναλμπάντιαν έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Ξεκίνησε σε επαγγελματικό επίπεδο το τένις το 2000, ήταν μέσα στους κορυφαίους για πολλά χρόνια, σήκωσε συνολικά 11 κούπες στην διαδρομή του, αλλά την τελευταία τριετία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τραυματισμούς, που δεν τον άφηναν να απολαύσει πλέον το αγαπημένο του άθλημα.

Ο 31χρονος Αργεντινός αποχωρεί ως νούμερο 231 στον κόσμο, αλλά εμείς θα τον θυμόμαστε ως το νούμερο 3 που ήταν το 2006. Γιατί έτσι θέλουμε να θυμόμαστε ανθρώπους που έγραψαν την δική τους πορεία στο χώρο.

Μια φορά ήταν κοντά στο να κατακτήσει και τίτλο σε Grand Slam, όμως το 2002 ηττήθηκε στον τελικό του Wimbledon. Ακόμα τέσσερις φορές έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά major τουρνουά. Μεγάλο του παράπονο το γεγονός ότι δεν σήκωσε ποτέ το Davis Cup με την εθνική του. Έπαιξε τρεις φορές στον τελικό, όμως αυτός και οι συμπατριώτες του δεν τα κατάφεραν σε καμία εξ' αυτών.

Highlight στην καριέρα του και μάλιστα πρόσφατο, ο τελικός που είχε παίξει στο Queens το 2012. Εκεί όπου από τα νεύρα του είχε χτυπήσει άθελά του τον κριτή και εν τέλει αποβλήθηκε, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει το τίτλο.

Δείτε το περιστατικό:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x