F1

Αποθέωσε Χάμιλτον ο Μπότας: «Δεν θα είχε άλλος τη δική του συμπεριφορά»

Ο Βάλτερι Μπότας, μόλις στην πρώτη του σεζόν με τη Mercedes, νιώθει κομμάτι της ομάδας.

Με τις συζητήσεις του Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes για την ανανέωση της συνεργασίας τους να έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες, ο Φινλανδός πιλότος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι νιώθει πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα.

«Έχοντας συμμετάσχει σε έντεκα αγώνες με τη Mercedes, νιώθω μέρος της ομάδας. Η σχέση μου με τον Χάμιλτον είναι πολύ καλή», είπε ο πιλότος της Mercedes.

Ο Μπότας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην αλλαγή θέσεων που έκανε με τον Χάμιλτον στο τελευταίο Grand Prix πριν από την καλοκαιρινή διακοπή στην Ουγγαρία, υπερασπιζόμενος αυτή την απόφαση, που έφερε πολλές αντιδράσεις.

«Αυτό ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που υπάρχει μεταξύ εμένα και του Λιούις. Η ομάδα προσπάθησε να αυξήσει τις πιθανότητες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε», τόνισε ο 27χρονος Φινλανδός πιλότος και συμπλήρωσε:

«Δύο γύρους πριν τελειώσει ο αγώνας ρώτησα την ομάδα πότε θα μου επιστραφεί η θέση και μου είπαν να απομακρυνθώ λίγο από τον Φερστάπεν που με είχε πλησιάσει για να γίνει η αλλαγή, και έτσι έγινε. Δεν ήταν εύκολο για τον Χάμιλτον να μου δώσει τη θέση, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ανέβαινε στο βάθρο, αλλά ήταν μια συμφωνία και τη σεβάστηκε, κάτι το οποίο δεν ξέρω αν θα το έκανε κάποιος άλλος. Αυτό έδειξε ότι ο Λιούις είναι πραγματικός ομαδικός παίκτης».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x