Αγγλία

«Αποζημιώνει» το θύμα ρατσισμού η Τσέλσι

Η Τσέλσι προσκάλεσε τον άνδρα που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς της στον επαναληπτικό με την Παρί. «Αηδιασμένος», δήλωσε για το περιστατικό ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Οι φωτο των «δραστών».

Σε άλλες χώρες, το θέμα θα είχε περάσει στα ψιλά… Όχι όμως στην Αγγλία. Η διοίκηση της Τσέλσι, παρότι δεν φέρει ευθύνη, έχει αντιμετωπίσει σαν δικό της λάθος τη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της σε βάρος ενός 33χρονου άνδρα στο Παρίσι στο περιθώριο του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η αστυνομία έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της τον εντοπισμό και την τιμωρία των ανθρώπων αυτών.

Μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, που δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή για όσα συνέβησαν, ανάλογη θέση πήρε και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. «Είμαστε αηδιασμένοι. Ο σύλλογος θέλει να απολογηθεί για την ασυγχώρητη συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας οπαδών», ανέφερε εκπρόσωπος του συλλόγου, ενώ όπως έγινε γνωστό, ήδη η διοίκηση των «μπλε» έχει προσκαλέσει το θύμα της επίθεσης και την οικογένειά του στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ» καλύπτοντας όλα τα έξοδά του.

Την ίδια στιγμή, η Τσέλσι έχει αναγνωρίσει ανάμεσα στους «δράστες» πέντε άτομα που τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδό της, ενώ η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τριών ατόμων που συμμετείχαν στη ρατσιστική επίθεση, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x