Μπάμπης Χριστόγλου

Απ’ το CAS στο «Βικελίδης»

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης στο CAS και την ανάγκη να επιστρέψει ο... κανονικός Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη.

Να το παίξουμε δίπορτο σήμερα. Και Λωζάννη και Κοζάνη δηλαδή.

Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά διότι αφενός έχει ματς, αφετέρου έχει μεγάλη πλάκα όλο το σκηνικό στο CAS.

Πού να σταθείς πρώτα; Έχεις τον ΠΑΟΚ να λέει «ρίξτε την Ξάνθη και με εμάς είναι όλα καλά».

Και δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει κανείς ότι αν γίνει αυτό, τότε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ για την αλλοίωση δύο πρωταθλημάτων θα έχει πληρώσει μόνο με τον υποβιβασμό της ομάδας Β.

Πλάκα έχει και η ΕΠΟ. Που έκανε το ταξίδι για την Ελβετία μόνο και μόνο για να τονίσει με κάθε τρόπο ότι φρόντισε να βγάλει τον κανονισμό για την απαγόρευση της πολυιδιοκτησίας.

Σαν να λέει δηλαδή «μην ανησυχείτε τα παιδιά ότι μπορεί να τα ρίξετε κατηγορία. Να ξέρετε την έχουμε καθαρίσει τη φάση από πέρυσι, πολύ πριν έρθει η κυβέρνηση να κάνει το σκόντο που έκανε μόλις πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη ο Ιβάν».

Γέλιο έχει και η διαπίστωση ότι όλη η διαδικασία θύμισε κανονική δίκη κάτι, για το οποίο δηλώνουν ικανοποιημένοι στον ΠΑΟΚ. Πού να καταλάβουν το μέγεθος της λαμογιάς σας οι ξένοι δικαστές ρε σεις;

Και, άντε, αφήνουν την ίδια ποινή οι δικαστές στο CAS. Της περνάει της ΕΠΟ και δεν παθαίνουν χειρότερα οι δύο… αδερφές ΠΑΕ. Μετά τι; Πώς ξεκόβει ο ένας από τον άλλον; Και τι θα γίνεται μέχρι να βγει το διαζύγιο; Και ποιος θα ελέγχει αν το διαζύγιο είναι κανονικό και όχι μουσαντέ;

Σηκώνει πολλή κουβέντα η ιστορία, όπως σηκώνει κουβέντα και το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη. Όχι ότι κρίνεται κάτι. Ούτε ο Άρης έχει στόχους, ενώ του Ολυμπιακού οι στόχοι είναι εμπρός, Κύπελλο και Europa.

Το ματς, όμως, έχει ενδιαφέρον για να δούμε αν τα παιδιά συνήλθαν. Αν μπορούν να αρχίσουν ξανά να ανεβάζουν ρυθμούς, να βγάλουν ένταση στο παιχνίδι και να θυμίζουν την ομάδα που δάγκωνε τον αντίπαλο στα ματς μέχρι να το πάρει το πρωτάθλημα και μαθηματικά.

Το να συνέλθει ο Ολυμπιακός απόψε στο ματς με τον Άρη είναι σημαντικότερο και από τη διατήρηση του αήττητου. Διότι αήττητος αλλά χαλαρός δεν παίρνεις ούτε Κύπελλο, ούτε προχωράς στο Europa.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x