sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απ’ τον… Μαραντόνα στον Μέσι

Ήταν πολλά τα 24 χρόνια μακριά απ’ τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Αργεντινή. Απ’ το 1990 και την παρέα του Ντιέγκο Μαραντόνα μέχρι σήμερα στην αντίστοιχη του Λιονέλ Μέσι.

Όταν είσαι Αργεντινή με δύο Παγκόσμια Κύπελλα και τόσο ταλέντο, είναι αποτυχία να μην φτάνεις καν στα ημιτελικά. Και αλήθεια είναι πως έλειψε στην «μπιανκοσελέστε» να φτάσει τόσο μακριά σε Μουντιάλ.

Μέχρι σήμερα που το κατάφερε κόντρα στο Βέλγιο, χρειάστηκε να περάσουν 24 ολόκληρα χρόνια για να γευτεί αντίστοιχη χαρά. Απ’ το 1990 και την παρέα του Ντιέγκο Μαραντόνα που τότε είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, προτού γίνει η «κλοπή» απ’ την Γερμανία και αναγκάσει τον «Θεό» να κλάψει στην απονομή.

inner

Έκτοτε ακολούθησαν πέντε διοργανώσεις. Πέντε διοργανώσεις όπου η Αργεντινή δεν μπορούσε ποτέ να πλησιάσει στην… πηγή. Πόσω μάλλον να πιει και νερό. Το 1994 είχε μπει «φρένο» στην φάση των «16» όταν η Ρουμανία είχε κάνει το… μπαμ και είχε νικήσει 3-2.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα γήπεδα της Ιταλίας ήταν η σειρά της Ολλανδίας να φράξει το δρόμο στους Λατινοαμερικάνους, όταν οι «οράνιε» είχαν νικήσει στην οκτάδα με σκορ 2-1.

Η αποτυχία των Αργεντινών ήρθε κι έδεσε το 2002 στην Ασία, όπου δεν μπόρεσαν ούτε την φάση των ομίλων να περάσουν, μένοντας τρίτοι και καταιδρωμένοι πίσω από Σουηδία και Αγγλία! Το… φάντασμα της Γερμανίας (απ’ τον χαμένο τελικό του 1990) κυνηγούσε ακόμα την «μπιανκοσελέστε» και στους επόμενους δύο θεσμούς έμειναν πάλι με άδεια χέρια.

Το 2006, τα «πάντσερ» χαμογέλασαν στη διαδικασία των πέναλτι και με 4-2 (1-1 η κανονική διάρκεια) πέρασαν στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός της Αργεντινή, ενώ κάτι ανάλογο και με πιο εμφατικό τρόπο συνέβη στη Νότιο Αφρική, όταν οι Γερμανοί διέλυσαν τους Λατίνους με σκορ 4-0 και τους άφησαν ξανά εκτός τετράδας!

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x