Επικαιρότητα

Αρβανιτόπουλος: «Οι Πανελλαδικές θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους»

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους, διεμήνυσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αναταραχή και αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες και τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον δηλαδή την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και ότι ο πρωθυπουργός είναι «αποφασισμένος να διατηρήσει τη γαλήνη και την ηρεμία γονέων και μαθητών».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία των καθηγητών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ωρών η εφαρμογή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών
αφού στο υπουργείο Παιδείας αναμένουν την επίσημη απόφαση της ΟΛΜΕ προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως».

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου αποφασίσθηκε η κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου οι υποψήφιοι.

Νωρίτερα σήμερα, με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά σε σύνολο 11 μελών (τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ κατέθεσαν άλλη πρόταση) το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου -πρώτη ημέρα των εξετάσεων- και πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24.

Για να υιοθετηθεί αυτή η απόφαση θα γίνουν γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μαΐου και την επόμενη, 15 Μαΐου, θα οριστικοποιηθεί η όποια απόφαση των Ενώσεων από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνε στην Αθήνα.

Ανακοινώνοντας την απεργία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την 1η μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και προτείνει στις γενικές συνελεύσεις πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 του Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση 4.000 και την απόλυση 10.000 συναδέλφων μας».

Ο κ. Παπαχρήστος συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι έως και την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας έχει την ευχέρεια να αποσύρει το προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις. Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε ουσιαστικά το υπ. Παιδείας. Τόσο γιατί κατάθεσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο όσο και για την αδιαλλαξία του».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x