sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άρης 2023/24: Με προπονητή που… ξέρει & μπόλικες αλλαγές για να χτυπήσει τετράδα

Το sport-fm.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Άρη ενόψει της έναρξης της σεζόν 2023/24.

Με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να μειώνονται ξανά σε τέσσερα και τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει, ο Άρης ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν έχοντας διατηρήσει τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο και θέλοντας να εξαντλήσει τα περιθώρια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν στη σεζόν από νωρίς, αποκλείοντας... μουδιασμένα την Αραράτ από την Αρμενία, ωστόσο η συνέχεια με την Ντινάμο Κιέβου ήταν πιο δυνατή, με τους «κίτρινους» να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο μεταγραφικό παζάρι, η έλευση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα (ο οποίος έχει αποχωρήσει προσωρινά λόγω προβλήματος υγείας) έφερε μπόλικες μεταγραφές, 14 συγκεκριμένα μέχρι τώρα, με την έλευση παικτών όπως ο Μοντόγια, ο Μορόν, ο Κάρλσον, ο Σαβέριο, ο Τζούρασεκ και ο Πάβιτσιτς να ενισχύει το ρόστερ.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στους δύο πρώτους, που αποκτήθηκαν από την Μπέτις και αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για την άμυνα και την επίθεση αντίστοιχα, έχοντας αμφότεροι μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Άρης 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

Από την άλλη, έχουν αποχωρήσει περσινά βασικά στελέχη όπως ο Γκαρσία, ο Ιτούρμπε και ο Μαζικού, ωστόσο η παραμονή των Μπράμπετς, Νταρίντα και Πάλμα λογίζεται στα υπέρ, με τρία σημαντικά γρανάζια να παραμένουν στη μηχανή του κλαμπ.

Το μεγάλο στοίχημα φυσικά είναι να δέσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές με τους παλιούς και να φανεί εάν οι «κίτρινοι» έχουν αυτό που χρειάζεται για να μπουν σφήνα στα υπόλοιπα μέλη του big-5, που είναι τα φαβορί για τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

Δεν πρέπει δε να λησμονούμε τον διακαή πόθο που ακούει στο όνομα Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Κάθε χρόνο ο εν λόγω τίτλος αποτελεί μεγάλο στόχο για τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πορεία προς τον τελικό σταματά σχεδόν πάντοτε με τρόπο... οδυνηρό. Και φέτος, στο «Κλ. Βικελίδης» έχουν καλά στραμμένο το βλέμμα προς τον θεσμό, με μια επιτυχία σε αυτόν να σπάει την ανομβρία δεκαετιών και φυσικά να εξασφαλίζει, φυσικά, και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τι έκανε το καλοκαίρι (2-0-3): Μοιρασμένα σε έναν βαθμό τα αποτελέσματα της ομάδας του Απόστολου Τερζή, με τα πιο ζόρικα τεστ να συνοδεύονται από ήττες. Λογικές βέβαια οι... επιδόσεις αυτές, από τη στιγμή που έγιναν μπόλικες αλλαγές στην ομάδα, με μεταγραφές να ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τα αποτελέσματα: Μακάμπι Χάιφα (1-0, Μακάμπι Χάιφα (1-4), Μπότεφ Πλόβντιβ (0-1), ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 (0-2), Εθνικός Άχνας (3-1).

Μεταγραφές



ΗΡΘΑΝ: Αντώνης Αϊδόνης (Στουτγκάρδη), Ρόναλντ Ματαρίτα (Ντνίπρο), Ντομαγκόι Πάβιτσιτς (Κόνιασπορ), Λευτέρης Χουτεσιώτης (Ιωνικός), Βαλεντίνο Φατόρε (Σεβίλλη Β’), Φράνκο Φεράρι (ΑΠΟΕΛ), Νέβεν Τζούρασεκ (Σαχτάρ Ντ.), Κίκε Σαβέριο (Λα Κορούνια), Τζόναθαν Μενέντες (Σολτ Λέικ), Ζαν Ζιλ (Γκόρνικ), Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (Ουράβα), Λορέν Μορόν (Μπέτις), Άλβαρο Σαμόρα (Σαπρίσα), Μάρτιν Μοντόγια (Μπέτις).

ΕΦΥΓΑΝ: Ματέο Γκαρσία (Άτλας), Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (ΑΕΚ), Μπράντλεϊ Μαζικού (Σερβέτ), Χουάν Ιτούρμπε (Γκρέμιο), Μάριος Σιαμπάνης (Βόλος), Μάρβιν Πίρσμαν (Χρόνινχεν), Χρήστος Χατζηϊωάννου (Παναθηναϊκός Β’), Κωνσταντίνος Τανούλης (Ολυμπιακός Β’), Ραφαήλ Σγουρός (Ολυμπιακός Β’), Γιώργος Καρακασίδης (Παναθηναϊκός Β’), Νικολάς Ενκουλού (ελεύθερος), Χρήστος Μαρμαρίδης (ελεύθερος), Ζερβίνιο (ελεύθερος).

Άρης 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

ΣΥΝ
Σε μία μεταγραφική περίοδο που άλλαξαν πολλά, είναι σημαντικό ότι βρίσκεται στην άκρη του πάγκου ένας προπονητής που ξέρει καλά την ομάδα. Ο Απόστολος Τερζής αποτελούσε σίγουρη λύση ως υπηρεσιακός τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος ξεκινά τη σεζόν έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα... κλειδιά δίνονται σε άνθρωπο που είναι χρόνια στο κλαμπ, θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Άρη.

ΠΛΗΝ
Όταν κάνεις 14 μεταγραφές, είναι προφανές πως για να αποκτήσεις ομοιογένεια χρειάζεσαι χρόνο. Πολύ! Ενδεικτικό πως ο Μοντόγια μπήκε άρον άρον για να κάνει ντεμπούτο στο ματς με την Ντινάμο Κιέβου, δίχως να ξέρει καλά καλά τους συμπαίκτες του. Εκτός αυτού, είναι σαφές πως η αποστολή θα είναι πιο δύσκολη για την έξοδο στην Ευρώπη με τέσσερα εισιτήρια να δίνονται.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ζιλ, Κάρλσον, Πάλμα, Μορόν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Απόστολος Τερζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x