Stoiximan Super League

Άριστα «10»!

«Άλωσαν» τη Βοιωτία οι Φαίακες. Η Κέρκυρα με σκόρερ τους Χαβίτο (δύο γκολ) και Μάρκοβιτς πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (3-2 τον Λεβαδειακό) βάζοντας ήδη 10 βαθμούς… στο σακούλι της παραμονής.

Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και πρώτη εκτός έδρας επικρατώντας 3-2 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ήταν οι Χαβίτο και Μάρκοβιτς. Ο Ισπανός σημείωσε δύο τέρματα (το πρώτο στο 5’ και το δεύτερο με υπέροχο σουτ στο 61’), ενώ υψηλόσωμος φορ ένα στο 39’. Μάλιστα, ο Μάρκοβιτς αποβλήθηκε στο 78’ αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών.

Ο Κονέ (με δύο γκολ 18’ και 70’).... αρνήθηκε να αφήσει τον Λεβαδειακό να χάσει, όμως οι παίκτες του Παντελίδη δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ομάδα τους από την πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Το ματς:



Ιδανικό ξεκίνημα για την Κέρκυρα στο ματς. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χαβίτο, έπειτα από ασίστ του Ζορμπά. Το γρήγορο γκολ σα να αποσυντόνισε τους… «Φαίακες», που δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ και οι γηπεδούχοι –αφού πρώτα πήραν τον έλεγχο και είχαν δοκάρι (13’)- ισοφάρισαν πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου με τον Κονέ στο 18ο λεπτό.

Μετά το 1-1, το παιχνίδι απέκτησε αφεντικός και αυτός ήταν ο Λεβαδειακός. Οι παίκτες του Παντελίδη πήραν την κατοχή και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η Κέρκυρα είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας την άμυνα του Σέτκους. Από την άλλη, η ομάδα του Γρηγορίου περίμενε τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει και κατάφερε να κάνει τη ζημιά. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Μαρκόφσκι έβαλε και πάλι μπροστά (2-1) τους «Φαίακες» με κοντινή προβολή και έπειτα από επέμβαση του Πρζιρόβσκι σε σουτ του Κοντού. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους και το ημίχρονο τους βρήκε πίσω στο σκορ.

inner

Πιο προσεκτική ήταν η Κέρκυρα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο ματς και δεν απειλήθηκαν. Μάλιστα, αγκάλιασαν τη νίκη όταν έπειτα από μία γρήγορη αντεπίθεση ο Χαβίτο με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πρζιρόβσκι στο 61ο λεπτό κάνοντας το 3-1. Ο Λεβαδειακός είχε χάσει τη συνοχή του στο γήπεδο κι έτσι η ομάδα του Γρηγορίου κρατούσε με άνεση το υπέρ της σκορ.

inner

Το τελευταίο 20 λεπτο έγινε δραματικό. Ο Κονέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 70’ έβαλε ξανά τους Βοιωτούς στο παιχνίδι με το δεύτερο τέρμα του στο ματς. Σα να μην έφτανε αυτό, η κατάσταση έμοιαζε να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την Κέρκυρα αφού έμεινε με δέκα στο 78’, λόγω αποβολής του Μάρκοβιτς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πάντως, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και δεν απέφυγαν τελικά την πρώτη τους εντός έδρας ήττα.



Οι συνθέσεις:


Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Ορτέγκα, Κονέ, Ζίτο (53’ Μιλοσάβλιεφ), Τόμας, Βούκσεβιτς, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Μάντζιος, Γκόμεζ (63’ Σάντσες), Πρόγιτς (80’ Σοτέλο)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Παππάς, Μπορνταγκαράι

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός (67’ Ναγιάρ), Βενέτης, Ζορμπάς (80’ Καϊκούτ), Γκόμες, Σαμπάτ, Μαρκόβσκι, Κοντός , Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (90+1’ Ντιμιτρόφσκι), Ντιόγκο

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλη, Ρόχας, Ομπράντοβιτς, Κανακούδης

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x