Stoiximan Super League

Αρνητικό το κλίμα για ΠΑΟ, ΠΑΣ και Άρη

Εξαιρετικά δύσκολο φαντάζει για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξασφαλίσουν άδεια από την ΕΠΟ, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Σημαντικές οι ελλείψεις στους φακέλους τους. «Κόβεται» και ο Άρης.

Παρά την αισιοδοξία που έβγαζαν εδώ και μέρες προς τα έξω οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, από το ρεπορτάζ της ΕΠΟ προέκυπτε πως τα στοιχεία των φακέλων τους παρουσιάζουν προβλήματα και πως με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα είναι απίθανο να εξασφαλίσουν άδεια για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ΠΑΕ εξετάστηκαν την Τρίτη 21/5 από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και οι διαρροές των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν. Τα μέλη της Επιτροπής επέδειξαν σχολαστικότητα που εκνεύρισε σε πολλά σημεία τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιώργο Χριστοβασίλη που έδωσαν το παρών κατά την ακρόαση των ομάδων τους. Οι «πράσινοι» δε, επί δύο ώρες προσπαθούσαν να πείσουν την Επιτροπή να δεχτεί τα στοιχεία και δώσει το «πράσινο φως», αλλά έπεφταν σε «τοίχο».

Η εγγυητική που είχε ζητήσει το αρμόδιο όργανο φέρεται να αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι στις αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα έως την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αδειοδοτηθούν και θα τους επιβληθεί η ποινή του περιορισμού των μεταγραφών.

Ακολούθως θα υποβάλλουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης και θα περιμένουν την επανεξέταση των φακέλων τους μέχρι το τέλος του μήνα. Αν και σε δεύτερο βαθμό δεν τα καταφέρουν, τότε κατά πάσα πιθανότητα, η Ξάνθη θα κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη (αφού δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή ούτε ο ΠΑΣ, ούτε ο Παναθηναϊκός).

Άδεια σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, δεν θα εξασφαλίσει ούτε ο Άρης, που διαρροές από την ΕΠΟ κάνουν ουσιαστικά λόγο για κατάθεση… κενού φακέλου! Οι άνθρωπο του Άρη δεν έδωσαν καν το παρών στην Επιτροπή Αδειοδότησης, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, συνεπώς η άδεια γι’ αυτούς δεν έχει στην παρούσα φάση καμία σημασία. Ενδεχομένως να επανέλθουν με στοιχεία στο δεύτερο βαθμό και να προσπαθήσουν εκεί να εξασφαλίσουν την άδεια.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης εξέτασε την Τρίτη και τους φακέλους του ΟΦΗ και του Αστέρα Τρίπολης. Οι υπόλοιποι θα εξεταστούν την Τετάρτη 22/5.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x