Μία απόφαση που ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις έλαβε η παγκόσμια υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (WANDA), η οποία έκανε άρση της απόφασής της για τον τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών.

Η Ρωσική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (RUSADA) είχε αποβληθεί από τη WADA πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με τη ΔΟΕ να μην επιτρέπει σε Ρώσους αθλητές την συμμετοχή τους τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αλλά και στους Χειμερινούς του 2018 με τη σημαία της χώρας τους. Ο πρόεδρος της Wada σερ Κρέγκ Ρίντι δήλωσε ότι η αποκατάσταση έγινε υπό αυστηρές προϋποθέσεις και για την πλήρη αποκατάσταση των αθλητών θα περάσει ένα χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα δήλωσε: «Απο την Μάιο του 2018 έχουμε έρθει σε επαφή για να βρούμε μία λύση, ώστε να αγωνίζονται κανονικά οι Ρώσοι αθλητές. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει την πρόσβαση της WANDA στη βάση δεδομένων και στα δείγματα εργαστηρίου της Μόσχας».

Βέβαια η απόφαση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις από αρκετά κράτη, ένα εκ των οποίων ήταν η Μ. Βρετανία, η οποία δήλωσε απογοητευμένη από την άρση της WANDA. Επίσης ζήτησε αναλυτική περιγραφή του «προγράμματος ένταξης» των Ρώσων αθλητών αλλά και να εξηγήσει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίος έκανε αυτή την κίνηση.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ