Betmasters

Αρχίζει η προσπάθεια… διάσωσης του Αμβούργου

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την επικράτηση του συλλόγου της βόρειας Γερμανίας, μέσα στην Κολωνία, για την τρίτη αγωνιστική της γερμανικής Μπουντεσλίγκας.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να… σώζουμε κάθε αγωνιστική το Αμβούργο, πιστεύοντας σε νίκες που θα του εξασφάλιζαν την παραμονή. Όσοι το έπραξαν, έχασαν ξεκάθαρα! Διότι ναι μεν οι «δεινόσαυροι» παρέμειναν η μόνη ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Μπουντεσλίγκα, αλλά εντελώς συγκυριακά. Μην πούμε κατά τύχη… Πρόκειται για τεράστιο και πλούσιο αθλητικό οργανισμό, όχι μόνο στη Γερμανία μα πανευρωπαϊκά. Ελάχιστος κόσμος ξέρει πώς το Αμβούργο διαθέτει πρωτοκλασάτες ομάδες από το μπόουλινγκ και το μπάντμιντον, μέχρι τα πιο δημοφιλή στην κεντροευρωπαϊκή χώρα χάντμπολ και χόκεϊ επί πάγου! Θα ήταν βόμβα μεγατόνων αν έχανε την κατηγορία.

Παρά τα χάλια του πέτυχε την παραμονή κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πρώτο στόχο φέτος ν΄ αποτελεί η αποφυγή τέτοιου είδους περιπετειών. Η πρεμιέρα με την Μπάγερν στο Μόναχο επιβεβαίωσε την άθλια παράδοση με τους Βαυαρούς, οι οποίοι σκόραραν πέντε φορές (5-0). Θα υπάρξουν και την τρέχουσα σεζόν ματς που μόλις οι «μπλε» δεχτούν το πρώτο γκολ θ΄ ακολουθήσει τρικυμία… Το εντός με τη Στουτγάρδη της δεύτερης αγωνιστικής είναι άλλο παιχνίδι! Παίζοντας η VfB με παίκτη λιγότερο από το 53΄, υπήρξε μία συγκυρία που, αγωνιστικά, εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Μπρούνο Λαμπαντία. Το 1-2 του ημιχρόνου – ή μάλλον, πιο σωστά, το 1-2 του 80ού λεπτού – έγινε 3-2 και το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς αποτέλεσε γεγονός με τον Λασόγκα στο 84΄ και τον Ντζουρού στο 89΄ να γυρίζουν το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων. Καλύτερη προϋπόθεση για την έξοδο στην Κολωνία δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Οι «τράγοι» νίκησαν στην πρεμιέρα μέσα στη Στουτγάρδη, με 3-1, δίχως να είναι καλύτεροι και δεχόμενοι σειρά τελικών προσπαθειών. Πήραν, τη δεύτερη αγωνιστική, ισοπαλία εντός έδρας με τη Βόλφσμπουργκ, η οποία ισοφάρισε στο 83΄ (1-1)! Μια χαρά αποτελέσματα για τους παίκτες του Πέτερ Στίγκερ, που σαφώς και είναι φαβορί για τη νίκη. Η σημαντική απουσία της Κολωνίας είναι του επιθετικού Οσάκο (1 γκολ φέτος), ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο. Για το Αμβούργο δεν θα είναι διαθέσιμος ο λυτρωτής της δεύτερης αγωνιστικής Ντζουρού (αμυντικός). Σαφώς και οι «τράγοι» διαθέτουν έναν κορμό παικτών, ειδικά μεσοεπιθετικά (Μοντέστ, Μπίτενκουρτ, Λέμαν, Ρίσε), ικανό για σημαντικά πράγματα. Πού υστερεί, όμως, στο κομμάτι αυτό το Αμβούργο, στο οποίο (για παράδειγμα) ο Λασόγκα θ΄ αρχίσει από τον πάγκο και ο Ρούντνεβς ήταν υπό μεταγραφή;

Ο πολύπειρος Όλιτς, ο Χόλτμπι που ψάχνεται ν΄ αναγεννήσει την καριέρα του, ο Σχίπλοκ, ο Ιλίτσεβιτς, ο δυναμικός Κατσάρ δεν είναι αμελητέες ποσότητες. Αν θα μπορέσουν να παρουσιάσουν μία βελτιωμένη έκδοση φέτος; Eίναι κάτι που θα φανεί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση στο «Ρέιν-Ένεργκι Στάντιον» αξίζει να πληρώσουμε για να το μάθουμε σε τέτοιες προκλητικές τιμές του «διπλού». Από την παράδοση δεν βγαίνει μεγάλη άκρη, τουλάχιστον την πρόσφατη. Πέρυσι η Κολωνία δεν δέχτηκε καν γκολ μέσα-έξω (0-2 νίκη στο Αμβούργο, 0-0 εντός), ενώ έχει υπάρξει και σεζόν (2011/2012) που το HSV νίκησε στην Κολωνία (0-1) και το αντίθετο (3-4)! Όπως πάντα, στις εκπλήξεις, θα βάλουμε κι ένα μικρότερο ποντάρισμα στο «διπλό» από το ημίχρονο. Κατά κάποιον τρόπο, σ΄ έναν αγώνα που δεν είναι φαβορί, μπορεί να θεωρηθεί το παραπάνω σενάριο μία πρόωρη προσπάθεια… σωτηρίας του Αμβούργου. Αν δεν είχε δείξει τέτοιο νεύρο, αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση των πλεονεκτημάτων του στο 3-2 με τη Στουτγάρδη, δεν θα το σκεφτόμασταν καν…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
710. ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ: 2 (4,15)
710. ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ: 2 Η – 2 Τ (7,25)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x