Κώστας Νικολακόπουλος

Ας περάσουν πρώτα τους Μολδαβούς και βλέπουμε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την κλήρωση του Ολυμπιακού με τους Ισραηλινούς-η, τους Μολδαβούς.

• Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό δεν ήταν από αυτές που μπορείς να πεις καλή.

• Θα μπορούσε, βέβαια, να του πέσει μία από τις πιο δύσκολες αντιπάλους (βλέπε Ρόζενμποργκ), όπως όμως και μία από τις πιο εύκολες (βλέπε Ντιναμό Τυφλίδας η, Χάφνα Ισλανδίας).

• Λογικά θα περάσει η Χάποελ την Σέριφ. Δεν το θέλω. Προτιμάω τη Σέριφ αντίπαλο του Ολυμπιακού. Την έχει ξαναπαίξει, την έχει περάσει, καλύτερα θα είναι. Και θεωρητικά μπορεί να αποκλείσει τους Ισραηλινούς, κερδίζοντας με 1-0. Αλλά οι Ισραηλινοί είναι για εμένα το ξεκάθαρο φαβορί. Κι έχουν διαχρονικά και σπρώξιμο από την UEFA…

• Η Χάποελ έχει ένα ντεζαβαντάζ-και δεν αναφέρομαι στο ότι κέρδισε με το χειρότερο σκορ νίκης (η Σέριφ προκρίνεται και με νίκη 2-1). Αναφέρομαι στην απειρία της από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μπορεί να είναι τα τελευταία χρόνια σταθερά μέσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες του Ισραήλ, αλλά δεν έχει τον αέρα της Ευρώπης, που έχει π.χ. η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

• Έτσι, τον Ιούλιο του 2014 αποκλείστηκε από τους Κροάτες της Σπλιτ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (ήττα 1-2 έξω, ισοπαλία 0-0 μέσα). Και τον Ιούλιο του 2015 αποκλείστηκε από τους Ελβετούς της Τουν (ισοπαλία 1-1 μέσα κι ήττα 1-2 έξω). Οπότε μόνο απίθανο δεν είναι να την πάθουν και για τρίτο στη σειρά Ιούλιο. Όσο κι αν πρέπει να δεχθούμε ότι τώρα είναι πιο κοντά στην πρόκριση, αφού έχουν πάρει νίκη, την πρώτη τους όπως βλέπουμε, καθότι αυτά είναι τα μόνα ματς που έχει παίξει τουλάχιστον από το 2010 κι έπειτα.

• Μάλιστα, μία νίκη (3-2) επί της Σέριφ με τα χίλια ζόρια και με ένα ψιλοψεύτικο πέναλτι στο 90’, με τον Ισραηλινό κυνηγό να κάνει βουτιά και να παρασύρει το διαιτητή, που μόλις ένα λεπτό νωρίτερα είχε βγάλει κίτρινη στον ίδιο Ισραηλινό για θέατρο σε ακριβώς ίδια φάση!

• Φίλος που είδε ιντερνετικά το ματς, γιατί το είχε παίξει στο στοίχημα, μου είπε ότι οι Μολδαβοί έκαναν σε όλο το ματς δύο κατεβασιές κι έβαλαν δύο γκολ, δείγμα της αμυντικής ανεπάρκειας της Χάποελ (και του ασταθούς γκολκίπερ της), η οποία όμως μπροστά ήταν καλή, με τους δύο Νιγηριανούς κυνηγούς της και τους έμπειρους Μπουζάγκλο και Μπάρντα. Παρά την δραστηριότητά της, πάντως, ισοφάρισε 1-1 με ένα μάλλον τυχερό γκολ, προηγήθηκε 2-1 με ένα πέναλτι και έκανε το 3-2 με το άλλο, το δεύτερο, πέναλτι.

• Πάντως, λογικά με τον Πορτογάλο Μιγκέλ Βίτορ (του ΠΑΟΚ), οι Ισραηλινοί θα εμφανιστούν καλύτεροι πίσω, ενώ ψάχνουν και ένα σέντερ φορ, για τον οποίο ρίχνουν στην αγορά 400-450 χιλιάρικα, που δεν είναι και λίγα-δείτε τις άλλες ελληνικές ομάδες τι συμβόλαια δίνουν στις μεταγραφές τους…

• Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα ήθελα αντίπαλο τη Χάποελ. Με ρεβάνς στο Μπέερ Σέβα, που είναι πιο μακριά από το Τελ Αβίβ, προς την έρημο, προς την Παλαιστίνη, με θερμοκρασία 45 βαθμούς αρχές Αυγούστου στη ρεβάνς….Κι ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκλειστεί δύο φορές από τις άλλες δύο σημαντικές ομάδες του Ισραήλ, τη Μακάμπι Χάϊφα το 2002 και την Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2010.

• Ενδεχόμενος τρίτος αποκλεισμός από τρίτη διαφορετική ομάδα του Ισραήλ, θα ήταν εφιάλτης. Αλλά ας περάσουν πρώτα τους σκληροτράχηλους Μολδαβούς και βλέπουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x