Χάντμπολ

Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα!

Η Εθνική Γυναικών μπιτς χάντμπολ έχασε 2-0 από την Ιταλία στον τελικό των 1ων Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας- 4η θέση οι Άνδρες

Αποστολή στη Πεσκάρα
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ κατάφερε να πετύχει η Εθνική Γυναικών μπιτς χάντμπολ στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα της 2-0 (16-6, 13-9) από την Ιταλία στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος στη Πεσκάρα.

Ο αρχηγός αποστολής και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Άγγελος Μαυρίδης είπε: «Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες αν όχι η μεγαλύτερη σε Εθνικό επίπεδο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας υποστήριξαν και αυτούς που δεν μας υποστήριξαν. Επιστρέφοντας θα βάλουμε τα πράγματα στη βάση τους. Θα κάνουμε μια νέα αρχή και το μπιτς χάντμπολ θα ανέβει σε άλλη κατηγορία. Είναι Ολυμπιακό Άθλημα και θα πάρει το κομμάτι που του αξίζει»

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη είπε: «Κρατάμε την δεύτερη θέση που είναι μεγάλη επιτυχία. Ήρθε η κούραση στα δύο τελευταία ματς. Είχαμε αρκετό άγχος και πολλά χαμένα σουτ, αλλά και απειρία σε τέτοιες καταστάσεις, αφού δεν είναι πολλές οι φορές που διεκδηκούμε ένα μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση.


ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 0-2
ΕΛΛΑΣ (Μαρία Καραντώνη): Σ. Δημητρίου 2, Σκάρα 2, Ποιμενίδου 2, Παπαβασιλείου, Μάστακα 6, Μούρνου 2, Ράτσικα, Βασιλειάδου 1, Καλοϊδη, Α. Δημητρίου.

inner

Άξιζαν το μετάλλιο οι Άνδρες

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα σουτ άουτ η Εθνική Ανδρών μπιτς χάντμπολ έχασε 2-1 (16-17, 17-15, 7-8) από Τουρκία στον μικρό τελικό και κατέλαβε την 4η θέση στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άργησε να μπει στο ματς και βρέθηκε στο πρώτο σετ με αρκετά γκολ πίσω (14-6), ωστόσο κατάφερε να πλησιάσει και να ισοφαρίσει (14-14). Οι Τούρκοι πήραν το σετ οριακά με ένα γκολ (16-17) με την ελληνική ομάδα να μην προλαβαίνει να κάνει επίθεση.
Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και κατάφερε να ελέγξει το ματς (8-4) οι Τούρκοι μείωσαν και πέρασαν μπροστά 12-14. Ο Βαλαβάνης ισοφάρισε και ο Μπουκοβίνας απόκρουσε σε πέναλτι. Οι Τούρκοι έκαναν το 14-15 και στην τελευταία επίθεση η Εθνική μας έστειλε το ματς στο χρυσό γκολ.
Εκεί ο Μπουκοβίνας έκανε μία εκπληκτική επέμβαση και ο Βαλαβάνης με πέναλτι έκανε το 17-15 στέλνοντας το ματς στα σουτ άουτ.

Στα σουτ άουτ η Ελλάδα προηγήθηκε 6-2 με τον Μπουκοβίνα να πιάνει πέναλτι των Ιταλών. Ο Χαραλαμπίδης με μονό γκολ έκανε το 7-4, αλλά η Εθνική μας έχασε το επόμενο πέναλτι και οι Τούρκοι με δύο δίγκολα πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Κακή η διαιτησία των Ιταλών διαιτητών, οι οποίοι απέβαλαν τους Θεοδώρου, Παπαδόπουλο και με απευθείας κόκκινη τον Μπουκοβίνα στην διαδικασία των πέναλτι.

inner

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Λαζαρίδης επεσήμανε: «Έτσι είναι ο αθλητισμός αν η μπάλα μπει γκολ είσαι ευτυχισμένος και αν για πέντε εκατοστά η μπάλα χτυπήσει στο δοκάρι είσαι δυστυχισμένος. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού. Τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά, ανατρέψαμε μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ. Έπαιξαν σαν λιοντάρια. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια. Ελπίζω πλέον όλοι να έχουν αντιληφθεί ότι το μπιτς χάντμπολ μπαίνει σε έναν άλλο δρόμο. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτό το άθλημα μπορούμε να φέρουμε πολλές διακρίσεις. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και βοήθεια χρειαζόμαστε».

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ 1-2
ΕΛΛΑΣ (Γιάννης Λαζαρίδης): Θεοδώρου 4, Ζήσης, Γεωργίου 4, Παπαδόπουλος 9, Μπουκοβίνας, Ακριδόπουλος 4, Βαλαβάνης 10, Κοτσαμαρίκογλου 4, Χαραλαμπίδης 5, Χαραλαμπάκης.

Στον τελικό των Ανδρών η Τυνησία νίκησε 2-1 την Κύπρο σε ένα επίσης τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x