Γενικά

«Ασημένιος» ο Μιχαλεντζάκης στο Ευρωπαϊκό του Φουνσάλ

O Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ήταν ο πρωταγωνιστής του τρίτου μεταλλίου για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑΜΕΑ που φιλοξενείται για τρίτη ημέρα στο Φουνσάλ.

Ο Μιχαλεντζάκης κατετάγη δεύτερος στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα S9 με επίδοση 1:00.16, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του με 1:01.44 από τις 29 Μαρτίου 2015 στην Αγγλία. Στα προκριματικά, ο νεαρός πρωταθλητής είχε σημειώσει επίδοση 1:03.45.

Όσον αφορά τη Χρυσούλα Αντωνιάδου, ήταν έβδομη στον τελικό των 200 μέτρων ελεύθερο S5 με επίδοση 4:10.39 (3:57.57 στον προκριματικό).

Το μετάλλιο του Μιχαλεντζάκη ήταν το τρίτο, με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου να έχει κατακτήσει τα υπόλοιπα δύο και συγκεκριμένα στα 50 μέτρα ύπτιο S3 (χάλκινο) και στα 50 μέτρα ελεύθερο S3 (ασημένιο).

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δρόμου, που θα γίνει το διάστημα 5-9 Μαΐου στο Πιετερμαρίτζμπουργκ της Νότιας Αφρικής, θα συμμετέχει το tandem γυναικών με τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

«Η αποστολή του ελληνικού πληρώματος θα είναι πολύ δύσκολη στο δρόμο για το Ρίο, όμως είναι έτοιμες για ακόμα μια μεγάλη πρόκληση και διάκριση. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, έχουμε προετοιμαστεί πολύ σκληρά και πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους κορυφαίους.

Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα καλό τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε και, φυσικά, αποτελεί πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δρόμου που θα γίνει την επόμενη χρονιά στην ίδια πόλη», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x