Betmasters

«Άσος» και… παράταση ο Παναθηναϊκός

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τον «άσο», με το χάντικαπ των +2,5 πόντων, του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα και το σενάριο της παράτασης.

To Τop-16 έχει δρόμο ακόμη, παρά το γεγονός πώς αρκετές ομάδες γνωρίζουν πώς για να μην βρίσκονται στους «8» θα πρέπει να διαπράξουν… εγκλήματα από εδώ και πέρα. Όσον αφορά τον πέμπτο όμιλο, όσο κι αν η Άλμπα Βερολίνου πιέζει, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός θα βρίσκονται στην επόμενη φάση. Το σημαντικό, βέβαια, για το «τριφύλλι» θα είναι να μπορέσει στη συνέχεια να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για τη δυάδα και το ενδεχόμενο πλεονεκτήματος έδρας. Η Ρεάλ δύσκολα πιάνεται, όμως οι Ισραηλινοί πιάνονται!

Το αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα θα ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα για τη συνέχεια. Οι Καταλανοί βρίσκονται στο 0-3 εκτός έδρας, στο Top-16, επίδοση που έχουν μονάχα οι ουραγοί πέμπτου κι έκτου ομίλου Ουνικάχα Μάλαγα και Ερυθρός Αστέρας, όσον αφορά τη μη νίκη ως φιλοξενούμενοι. Ισπανοί και Σέρβοι βρίσκονται στο 0-4, ενώ η «Μπάρτσα» στο 0-3! Στις δύο από τις τρεις ήττες τους (πλην του αγώνα στο Τελ Αβίβ, όπου πάλεψαν) ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από Άλμπα και Ρεάλ. Στον πρώτο γύρο τον Παναθηναϊκό τον κέρδισαν οριακά (80-76) στη Βαρκελώνη.

Την προηγούμενη αγωνιστική χρειάστηκαν παράταση για να κερδίσουν τους Βερολινέζους εντός έδρας, παίζοντας τη δεύτερη φετινή τους μετά το ματς με την Ούλκερ/Φενέρ στην Καταλονία για την πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Μετά από δεκαοκτώ ματς την τρέχουσα σεζόν, στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός του Ιβάνοβιτς (πρώην τεχνικός των Καταλανών) δεν έχει παίξει ακόμη παράταση και δεν αποκλείεται, πραγματικά, η πρώτη του να είναι το ματς της ένατης αγωνιστικής! Είναι αήττητος εντός στο Top-16, αλλά στις 19 Δεκεμβρίου που υποδέχθηκε ξανά στο «ΟΑΚΑ» τούς «μπλαουγκράνα» έχασε εύκολα.

Σ΄ ένα ματς, βέβαια, διαφορετικό και με ελάχιστες σκοπιμότητες. Αν και φέτος είναι στο «0 στα 3» με τους Ισπανούς, οι «πράσινοι» αυτό το παιχνίδι πρέπει και μπορούν να το πάρουν. Η έδρα τους θα είναι γεμάτη, ο στόχος της δεύτερης θέσης του γκρουπ μεγάλος (ειδικά αν έρθει κάποιο δώρο από το Βελιγράδι) και ο αντίπαλος μπορεί να έχει πιο βαθύ ρόστερ, μα δεν είναι τόσο ποιοτικότερος όσο η Ρεάλ, για παράδειγμα, ή η ΤΣΣΚΑ. H πρόσφατη παράδοση είναι εναντίον της ελληνικής ομάδας, που έχει επτά διαδοχικές ήττες και 21 στα τελευταία 33 ματς με την Μπαρτσελόνα!

Η προσθήκη του Λαουάλ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κομβικού Τόμιτς, ενώ μπόλικη δουλειά θα έχει ο Γκιστ, αλλά και ο Φώτσης, στο μπλοκάρισμα του επικίνδυνου Ντόελμαν ο οποίος στα πέντε τελευταία παιχνίδια για τη διοργάνωση έχει να επιδείξει ισάριθμα διψήφια σκορ στο ενεργητικό του! Με το χάντικαπ των +2,5 πόντων ο «άσος» παίζεται, κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας που θα υπάρξει στο «ΟΑΚΑ», ενώ το ενδεχόμενο παράτασης δεν αποκλείεται αφού, λογικά, θα δούμε ένα κλειστό ματς το οποίο θα κριθεί στις απόλυτες λεπτομέρειες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
732. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+2,5) – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1 (1,80)
732. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χ (17,00)



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x