Betmasters

«Άσος» που τον έμπλεξε ο Χαρέιντε!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της Μάλμε επί του Ολυμπιακού, για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αψηφώντας τον τόνο… ροντέο που έδωσε στο παιχνίδι ο Άγκε Χαρέιντε.

Ό,τι έγινε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου είναι ξεκάθαρα υπέρ της ελληνικής ομάδας, αν και ο Μίτσελ ακολούθησε στον «πόλεμο δηλώσεων» τον 61χρονο ομόλογό του. Ψυχρά ο Νορβηγός προπονητής της MFF, πέραν της αδιέξοδης σύγκρισης του Ολυμπιακού με τη Σάλτσμπουργκ, δεν είπε τίποτε ψέματα. Το υπεροπτικό του ύφος και η στιγμή δημιούργησαν ένα κλίμα, που συνεχίστηκε (έστω και σε ανώτερο αισθητικό επίπεδο) από τον Ισπανό τεχνικό της ελληνικής ομάδας.

Οι δηλώσεις των προπονητών είναι χρήσιμες για να καταλάβει ο δημοσιογράφος και ο κόσμος πώς ένας αθλητικός οργανισμός αντιλαμβάνεται το γεγονός που έρχεται. Ο Χαρέιντε θα έπρεπε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, διότι η ομάδα του ήταν ξεκάθαρο φαβορί για θετικό αποτέλεσμα. Μακάρι η στήλη να διαψευστεί και η ελληνική ομάδα να πάρει το παιχνίδι, αλλά με αγωνιστικά κριτήρια σε θέση ισχύος δεν ήταν και δεν είναι. Ακολουθούν οι λόγοι εξαγωγής του «άσου» για το παιχνίδι του σουηδικού Νότου, ενώ πριν απ΄ αυτούς τονίζεται και πάλι πώς αν η αμετροέπεια του κ. Χαρέιντε βγει στο γήπεδο η ΜFF δεν έχει καμία τύχη!

Η Μάλμε δεν γεμίζει το μάτι σε κανέναν εδώ. Θεωρείται μικρή ομάδα κι έγινε ακόμη μικρότερη μετά την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο. Είναι η «σταχτοπούτα» του γκρουπ κι επειδή συνήθως ό,τι πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα με κάποιο… μαγικό τρόπο περνά και στους παίκτες, οι «ερυθρόλευκοι» θα πήγαιναν για επαγγελματική νίκη αν δεν τους «ξυπνούσε» ο Χαρέιντε. Και πάλι λογίζεται κατώτερη των φιλοξενούμενων, ενώ αγωνιστικά δεν είναι. Θα μιλούσαμε σε τελείως διαφορετική βάση, αν η άμυνα του Ολυμπιακού έδειχνε καλύτερα στοιχεία και ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο περυσινός. Τίποτε, όμως, αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει!

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της Allsvenskan η Μάλμε είναι σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Σουηδίας, βρισκόμενη στο +9 από την Γκέτεμποργκ. Η χρονιά για τους «γαλάζιους» είναι στα ντουζένια της, ενώ για τον Ολυμπιακό τώρα αρχίζει κι αυτό σε τόσο σοβαρά ματς ευνοεί την ομάδα που διαθέτει το ρυθμό και ομοιογένεια. Είναι δώδεκα ματς αήττητη εντός έδρας, για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας να ηττηθεί ως γηπεδούχος από το 1-2 από τη Χάκεν για το πρωτάθλημα στις αρχές του περασμένου Μαΐου! Η έδρα της είναι όμοια με το «Καραϊσκάκης», γεμίζει στα σοβαρά παιχνίδια, μ΄ ένα πέταλο άκρως ισχυρό και κόσμο που στέκεται στο λαιμό του αντιπάλου.

Έτσι «γονάτισαν» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Σπάρτα Πράγας (2-0) και Σάλτσμπουργκ (3-0), έχοντας υπέρ τους αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια. Τσέχοι και Αυστριακοί δεν «έφαγαν» ένα κάρο τελικές στους αγώνες αυτούς: Ζήτημα αν η κάθε μία δέχθηκε παραπάνω από πέντε σοβαρές σε κάθε ματς κι όμως η Σπάρτα έφυγε με «δίμπαλο» και η Red Bull με «τρίμπαλο». Προσόν της Μάλμε είναι η ομοιογένεια και η διαφορά πουν κάνουν συγκεκριμένοι παίκτες: Ο Μάρκους Ρόσενμπεργκ έχει αναγεννηθεί και είναι φορ που αν του δοθεί η ευκαιρία θα σκοράρει. Σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται, σχεδόν ό,τι φάση τού βγαίνει την αξιοποιεί!

Ο Τέλιν στα δεξιά και ο Έρικσον που συμπληρώνει τον Ρόσενμπεργκ είναι επικίνδυνοι, ενώ πολύ καλός είναι και ο γκολκίπερ Όλσεν. Όλη η δύναμη αυτής της ομάδας, όμως, είναι ο 22χρονος αριστερός χαφ Εμίλ Φόρσμπεργκ. Γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, αρέσκεται στο να δημιουργεί παιχνίδι αλλά και να σκοράρει. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα περάσει δύσκολα από τη δεξιά της πλευρά αν δεν προσέξει τον Φόρσμπεργκ, που μπορεί και κάρτες να κερδίσει και πέναλτι. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι υπήρξε κακή, ενώ με την Ατλέτικο το ματς είναι διαφορετικής υφής μια κι εκεί οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πανέξυπνα την μπάλα σε μία ομάδα που δεν ξέρει τι να την κάνει! Τα αποτελέσματα γνωστά…

Αν το ίδιο κάνουν και με τη Μάλμε, θα έχουν κάνει ένα δώρο πρώτης τάξεως στους Σουηδούς οι οποίοι στην έδρα τους το έχουν αυτό το παιχνίδι. Απ΄ όλες τις εξόδους του Ολυμπιακού στο γκρουπ αυτή είναι η πιο ύπουλη για τους παραπάνω λόγους. Σε τιμές φαβορί κάτω του 2,00 η ομάδα του Μίτσελ δεν ποντάρεται. Η επιλογή μου θα είναι ο «άσος», το ίδιο σημείο στο ημίχρονο, το συνδυαστικό bet των δύο ενδεχομένων, το Over 2,5 γκολ και ο Φόρσμπεργκ για πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είναι πιο έμπειρη ομάδα και, πραγματικά, μακάρι η αγωνιστική ανάλυση να βγει λάθος και τελικά ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί την έπαρση που έδειξε ο Χαρέιντε. Ιδιαίτερη προσοχή καλείται να δείξει ο σύλλογος της Σούπερ Λιγκ στο πρώτο 25λεπτο!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
149. ΜΑΛΜΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1 (3,50)
149. ΜΑΛΜΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1 Η (4,00)
149. ΜΑΛΜΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1 Η – 1 Τ (6,25)
149. ΜΑΛΜΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 2,5 (1,85)
ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: ΦΟΡΣΜΠΕΡΓΚ (15,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x