Betmasters

Άστον Βίλα για τελικό

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη και την πρόκριση των «Villans» απέναντι στη Λίβερπουλ, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Άρσεναλ τα… χρειάστηκε για να περάσει τη Ρέντινγκ στην παράταση και να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τον τελικό του FA Cup. Στο ουδέτερο «Ουέμπλεϊ» η Βίλα καλείται να βάλει δύσκολα στη Λίβερπουλ, μην έχοντας τίποτε να χάσει πλέον αφού σε μία σεζόν που παλεύει για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ έφθασε στους «4». Αγχωτικό το παιχνίδι είναι για τους «κόκκινους», όχι για το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ. Κι ας έχει παράδοση μεγάλης ομάδας στο Κύπελλο με επτά κατακτήσεις (όσες οι Λίβερπουλ και Τσέλσι) – έστω κι αν η τελευταία είναι το 1957 – και δέκα τελικούς (όσους οι Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Μπρομ).

Το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν εξασφαλίζει την ομάδα του Σέργουντ, μια και υπάρχουν ομάδες με ματς λιγότερο που βρίσκονται από κάτω. Ωστόσο αυτό είναι το παιχνίδι, μετά από κάμποσο καιρό, που η Άστον Βίλα θα το παίξει με λιγότερο άγχος. Η Λίβερπουλ δεν είναι σίγουρα εκτός τετράδας, αλλά βλέπει το θεσμό σαν αποκούμπι για τη διαφαινόμενη μη έξοδό της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και τη μία ακόμη σεζόν χωρίς πρωτάθλημα. Μαζί της θα είναι στον δεύτερο ημιτελικό και η Τότεναμ, μια και σε ενδεχόμενο τελικό Άρσεναλ-Λίβερπουλ θ΄ ανοίξει και η έβδομη θέση της Πρέμιερ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η απουσία του τιμωρημένου Σάντσες είναι σημαντική για τους «Villans», με τον Τιμ Σέργουντ να υπολογίζει λογικά τον Αγκμπονλαχόρ που χτύπησε στο 0-1 επί της Τότεναμ. Ο Μπεντέκε είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση, η ψυχολογία της Βίλα βρίσκεται σε καλό επίπεδο και το ρίσκο επάνω της αξίζει. Η Λίβερπουλ δεν είναι, αυτή τη στιγμή, για να υποστηρίζεται σε τιμές «καυτού» φαβορί. Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα επιστρέφουν από τιμωρίες Τζέραρντ και Σκρτελ. Και η ισοπαλία «παίζει», όμως το 5,25 της Βίλα είναι προκλητικό και θ΄ αποτελέσει επιλογή.

Όσον αφορά το Βόλφσμπουργκ-Σάλκε από το πουθενά υφίσταται ισχυρό κίνητρο και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν έκαναν σημαντικά πράγματα. Οι «λύκοι» καλούνται να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση στην Μπουντεσλίγκα, πίσω από την Μπάγερν. Πλέον Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ δεν είναι πολύ πίσω (στο -6)! Η Σάλκε καλείται να εξασφαλίσει την πέμπτη ή την έκτη θέση του Γιουρόπα Λιγκ, μια και ο στόχος της τετράδας πέταξε μετά και το 0-0 με τη Φράιμπουργκ στο Γκενζελκίρχεν. Είναι τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη και χωρίς «διπλό» στην Μπουντεσλίγκα από τον περασμένο Δεκέμβρη (1-2 την Πάντερμπορν).

Για πρώτη φορά επί Ντι Ματέο παρουσιάζονται σημάδια διάλυσης… Πάντως, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών φάνηκαν όπως και το ψυχολογικό άδειασμα μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νέες απώλειες των Τσούπο-Μοτίνγκ, Χέγκερ και Φουχς αποτελούν μείον, όμως έχει γυρίσει ο Φαρφάν κι αυτό αναμένεται να δώσει έναν επιθετικό τόνο στους «βασιλικούς μπλε» που τόσο τον χρειάζονται. Η Βόλφσμπουργκ έχει τη ρεβάνς του 1-4 από τη Νάπολι για το Γιουρόπα, από το οποίο – αν και φαβορί για την κατάκτηση – πρέπει να θεωρείται αποκλεισμένη!

Αγωνιστικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζει ο Χέκινγκ, ο οποίος έχει το δύσκολο έργο να συνεφέρει ψυχολογικά την (αήττητη εντός στην Μπουντεσλίγκα) ομάδα του μετά το «χαστούκι» από τους Ιταλούς για τα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μπορούν να γίνουν τα πάντα στο παιχνίδι… Σε τέτοιες περιπτώσεις το 4,35 είναι απείρως καλύτερο του 1,60! Η παράδοση είναι μοιρασμένη, με τα ματς των δύο αντιπάλων να έχουν γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αφήσει την τριάδα στην άμυνα και γενικά ψάχνονται στην ανασταλτική τους λειτουργία, η οποία, όμως, δεν είναι πρόβλημα όσο η επίθεση!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
404. ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1 (5,25)
220. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΑΛΚΕ: 2 (4,35)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x