Επικαιρότητα

Άθλιες συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι γυναίκες των Γάλλων στρατιωτών

Οι γυναίκες των στρατιωτών μεταξύ άλλων ανησυχούν για την έλλειψη στήριξης στις οικογένειες των στρατιωτών που πάσχουν από το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες.

Εκατοντάδες γυναίκες παντρεμένες με Γάλλους στρατιώτες αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα στο Παρίσι προκειμένου να καταγγείλουν τις «ελεεινές συνθήκες εργασίας» του στρατιωτών που υπηρετούν στο κέντρο του Παρισιού.

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ομάδα την οργάνωση «Οργισμένες Γυναίκες Στρατιωτών» (Angry Soldiers 'Wives), η οποία έχει περίπου 5.200 μέλη.

Η Mερσέντες Κρέπιν, η οποία βοήθησε στην οργάνωση της διαδήλωσης δήλωσε ότι κάποια στρατεύματα που εκτελούν «αντιτρομοκρατικά χρέη» στεγάζονται σε βρεγμένα υπόστεγα τα οποία προσβάλλονται από κατσαρίδες και ψείρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ισλαμική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, η γαλλική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 7.000 στρατιώτες για τη φύλαξη σημαντικών δημόσιων χώρων.

Οι γυναίκες των στρατιωτών έχουν πολλά αιτήματα, μεταξύ των οποίων να μπει ένα τέλος στο σημερινό σύστημα πληρωμών των στρατιωτών το οποίο έχει γεμίσει με χρέη τις οικογένειές τους.

Ανησυχούν επίσης για την έλλειψη στήριξης στις οικογένειες των στρατιωτών που πάσχουν από το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD).

«Αισθανόμαστε εντελώς ανήμποροι, δεν γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, πώς να υποστηρίξουμε τους άντρες μας», δήλωσε η κ. Κρέπιν , της οποίας ο σύζυγος πάσχει από Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, μετά την παρέμβασή του στο Αφγανιστάν.

«Θέλουμε να δείξουμε την ταλαιπωρία μας, το άγχος και το θυμό μας», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση France 3.

Παρόμοια διαδήλωση είχε πραγματοποιήσει η ίδια ομάδα γυναικών στα τέλη Απριλίου, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία ενός αξιωματικού στα Ηλύσια Πεδία.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x