Πόλο

«Αθλητικός Νόμος – ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Ο διευθυντής του ΑΝΟΓ κι άνθρωπος που βρίσκεται για 35 χρόνια στις πισίνες, Τάσος Παπαναστασίου, μιλάει στο WaterPoloLive για το νέο αθλητικό νόμο που βγήκε για διαβούλευση.

Αυτό τον χαρακτηρίζει «ταφόπλακα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», όχι στο σύνολό του αλλά στο Άρθρο 15 που σχετίζεται με τη μοριοδότηση των διακεκριμένων αθλητών.

«Οι συντάκτες του συγκεκριμένου άρθρου ή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό, δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε αθλητικό χώρο ή είναι τελείως ανίκανοι κι επικίνδυνοι. Και συγκεκριμένα, επειδή αδυνατούν να καταρτίσουν ορθολογικό σχέδιο μοριοδότησης, επιλέγουν λύση τη «πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι», ισοπεδώνοντας τα πάντα», ανέφερε αρχικά ο «Πιλότος», με λόγια σκληρά για τους αρμοδίους που έφεραν σε διαβούλευση το συγκεκριμένο άρθρο. Και προσθέτει:

«Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ρωτήσουν και να μάθουν τι συνέβη στους αθλητικούς χώρους όταν το Υπουργείο είχε καταργήσει για 2 χρόνια τα προνόμια. Πρέπει να ξέρουν ότι η μοριοδότηση για εισαγωγή στα ΑΕΙ αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για έναν ερασιτέχνη αθλητή αν θέλει να συνεχίσει και να κάνει αυτό που αγαπάει, χωρίς να παρατήσει τελείως το σχολείο του.

Και δυστυχώς εκ πείρας λέω ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια στρατιά άνεργων γυμναστών, αποκλείοντας κατά περίεργο τρόπο τη δυνατότητα ενός παιδιού να είναι καλός αθλητής και καλός μαθητής».

Κι εξηγεί τη θέση του για το άρθρο 15 του Νέου Αθλητικού Νόμου που σύντομα θα περάσει κι από τη Βουλή: «Συμφωνώ σίγουρα με την κατάργηση του «άνευ» στην εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ομως πρέπει να παραμείνει η μοριοδότηση και για τις άλλες σχολές πέρα της Γυμναστικής Ακαδημίας. Κι εξηγώ ότι υπήρχε το 10%, 8%, 7% κλιμακωτά συν 20% για αθλητές που καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις με τις Εθνικές τους Ομάδες. Μόνο έτσι θα μείνουν οι ερασιτέχνες αθλητές στους χώρους τους…».

Και σχολίασε το Άρθρο που δημοσίευσε το WaterPoloLive για την τιμωρία αθλητών που λένε «όχι», αν δεν είναι τραυματίες, στις Εθνικές… «Από τη στιγμή που δε δίνονται προνόμια στους διακεκριμένους αθλητές για να σπουδάσουν, πώς τον τιμωρείς που δε θα πάρει μέρος στις Εθνικές, όταν ένα παιδί φθάσει στην 2α ή 3η Λυκείου και θα πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στο σχολείο του; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα μυαλά που έφτιαξαν αυτά τα άρθρα».

Πηγή: Waterpololoive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x