Γενικά

Αθλητής της χρονιάς ο Τζόκοβιτς

Το βραβείο Laureus για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Ντιμπάμπα το αντίστοιχο βραβείο στης γυναίκες και η εθνική Γερμανίας κορυφαία ομάδα.

Ότι είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δεν το αμφισβητεί κανείς… Πλέον όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ένα ακόμη «παράσημο», αυτό του βραβείου Laureus για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς.

Ο οκτάκις νικητής Grand Slam επικράτησε στον ισχυρό ανταγωνισμό αθλητών όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), του Λιούις Χάμιλτον (Formula 1), του Ρενό Λαβιλενί (στίβος/επί κοντώ) και του Μαρκ Μάρκεθ (Moto GP) παίρνοντας την τιμητική διάκριση για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2012. Το συγκεκριμένο βραβείο έχει κερδίσει τέσσερις φορές ο Ρότζερ Φέντερερ (2005-2008) και άλλη μία φορά ο Ράφα Ναδάλ (2011).

Στις γυναίκες, το αντίστοιχο βραβείο στην εκδήλωση που έγινε στη Σανγκάη και παρουσίασε ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πήρε η δρομέας από την Αιθιοπία, Γκενζέγκε Ντιμπάμπα, ενώ καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε η Γερμανία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και αθλητής-αποκάλυψη ο πιλότος της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x