Stoiximan Super League

Αθώωση για Αγγελίδη

Δεκτή έκανε η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ το αίτημα του Ιάκωβου Αγγελίδη, με αποτέλεσμα να σβηστεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Δικαιώθηκε από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί πρόστιμο 12.000 ευρώ, ενώ αρχικά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ομοσπονδίας του είχε ασκήσει αρχικά πειθαρχική δίωξη για δήλωση που ‘χε κάνει.

Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη η δίωξη. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και δεν μπορεί να ελεγχθεί από πειθαρχικές επιτροπές.

Αναλυτικά η απόφαση

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1.Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του ΙΑΚΩΒΟΥ-ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά της υπ΄αριθμ. 20/15-1-2015 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ και κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξή του εν λόγω εκκαλούντος ελλείψει πειθαρχικής δικαιοδοσίας. Απορρίπτει κατ΄ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

2. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 434/11-2-2015 απόφασης της ΠΕ/EΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσίαν την υπόθεση.Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσίαν την ένσταση του σωματείου ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για κακή διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου της 4-2-2015 μεταξύ των σωματείων ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ΑΟ Ν.ΑΣΤΗΡ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και διατάσσει την επανάληψη αυτού, σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια.

3. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΞΑΝΘΟΣ ΠΑΤΜΟΥ κατά της υπ΄ αριθμ. 16/14-1-2015 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και του σωματείου ΑΣ ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ.

Η δήλωση που είχε κάνει ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι η εξής:

«Με αφορμή την διακοπή, που σηματοδοτεί στην ουσία τη λήξη του πρώτου μισού της χρονιάς, θα ήθελα να απευθυνθώ στους φιλάθλους μας, που δικαιολογημένα έχουν αρκετά ερωτηματικά για τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Καταρχήν θέλω να δώσω ειλικρινή συγχαρητήρια στον Άγγελο Αναστασιάδη και τους ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία των αγώνων μας έχουν αγωνιστεί στα όρια των δυνατοτήτων τους, φυσικών και πνευματικών και διατηρούν τον ΠΑΟΚ πρώτο στη βαθμολογία. Από την πλευρά μας, θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με γνώμονα το καλό της ομάδας. Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια και για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν απέναντι στους διαιτητές.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση είναι δεδομένο ότι ενοχλεί. Η αντίδραση ενός συστήματος που κατηγορείται επίσημα πια από τις δικαστικές αρχές είναι ανελέητη. Πρέπει να γνωρίζουν και οι έλληνες διαιτητές πως ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την εξαφάνιση όσων παρείχαν εξυπηρετήσεις σε σκιώδη αφεντικά, όταν με το καλό σύντομα αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων.
Πρέπει να ξέρουν στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ ότι η σιωπή μας είναι συνειδητή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης. Ούτε φαντάζονται σε λίγο καιρό πόσο άτακτα θα χρειαστεί να υπαναχωρήσουν.

Θα πρέπει να γνωρίζει η αθλητική δικαιοσύνη πως θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες της στην ύποπτα καθυστερημένη αντίδρασή της.
Θα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην δυναμική και την ενότητα του ΠΑΟΚ, πως από τον ιδιοκτήτη ως τον τελευταίο οπαδό, ο στόχος μας είναι ένας: ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή σ’ αυτό.
Αυτή είναι και η ευχή μου για το 2015. Υγεία και ευτυχία σε όλους και καλές γιορτές.

Με εκτίμηση,

Ιάκωβος Αγγελίδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x