Ελλάδα

Άτκινς: «Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση»

Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε το ματς του ΚΑΟΔ κόντρα στον Άρη ο Έρικ Άτκινς, ο οποίος τόνισε πως αυτό που πρέπει να έχει παραπάνω η ομάδα του συγκριτικά με το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι η διάρκεια.

Παραπάνω διάρκεια -συγκριτικά με το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ- πρέπει να έχει ο ΚΑΟΔ στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη για την 17η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ, σύμφωνα με τον Έρικ Άτκινς.

Ο γκαρντ των Δραμινών αναφέρθηκε στην δυσκολία που έχει το ματς με τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και στην ικανοποίησή του απ’ την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα που δέχτηκε.

Αναλυτικά όσα είπε στο blog του στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα!

Είναι από τις λίγες φορές που μετά από μια ήττα, νιώθω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Χάσαμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά νιώθω ότι παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, έτσι όπως θέλουμε να παίζουμε και αυτό έχει τη σημασία του, πέρα από το αποτέλεσμα. Μη ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, έκανε μεγάλες νίκες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και φτάσαμε τον αγώνα στο σουτ.

Είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού, αλλά τα δύο ελεύθερα σουτ δεν μπήκαν. Σουτ είναι, κάποια στιγμή θα μπουν, κάποια στιγμή δεν θα μπουν. Το σημαντικό είναι ότι βγάλαμε δύο πολύ καλούς σουτέρ να εκτελέσουν ελεύθεροι και αυτό φανερώνει πως είχαμε σωστή προσέγγιση του αγώνα, τον οποίο χάσαμε στις λεπτομέρειες και στην ψυχραιμία που είχαν οι αντίπαλοι στις βολές.

Μπροστά μας έχουμε άλλη μια αγωνιστική πρόκληση. Παίζουμε με μια επίσης πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της. Ο Άρης κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ και αυτό λέει πολλά για τη δυναμική του. Είναι ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα, πιέζει πολύ τον αντίπαλο, ειδικά στην περιφέρεια, οπότε ιδιαίτερα για μένα που είναι πόιντ γκαρντ, η πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Πως πρέπει να αντιδράσουμε εμείς στην πίεση του Άρη;

Το βασικότερο είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να έχουμε σωστές αποστάσεις μέσα στο γήπεδο. Η συγκέντρωση θα φέρει μείωση λαθών και σωστές επιλογές στην επίθεση. Αυτό είναι το ένα σκέλος του αγώνα. Αμυντικά θα πρέπει να περιορίσουμε τη δράση του Βεζένκοφ, ενός παίκτη που έχει εξαιρετική ποιότητα επιθετικά, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Ο Πάσαλιτς στην περιφέρεια έχει πολύ καλό μακρινό σουτ, ο Αντεγκμπόγιε είναι πολύ καλός στο τελείωμα των φάσεων και ο Ριντ έχει ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.'

Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην εμφάνιση που είχαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια στο παρκέ, για να διεκδικήσουμε τη νίκη
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x