sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ατρόμητες ανατροπές κόντρα στους ''Big 4''

To sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε οκτώ, εκπληκτικές ανατροπές του Ατρόμητου, απέναντι στους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2005 και μετά!

O Ατρόμητος για δεύτερη φορά στη φετινή περίοδο κατόρθωσε να φτάσει σε ανατροπή, αυτή τη φορά ολική, αφού ερχόμενος από δύο γκολ πίσω, αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία, αλλά πήρε και τη νίκη. Η ομάδα του Περιστερίου μοιάζει να έχει το know how ειδικά στην Τούμπα, όπου ανέτρεψε τα δεδομένα για μία ακόμα φορά σε αυτό το γήπεδο, όπου με ανατροπές έχει φτάσει σε σπουδαία αποτελέσματα. Το www.sport-fm.gr θυμάται σπουδαίες ανατροπές των Περιστεριωτών απέναντι στους big-four του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Του Κώστα Μιαούλη

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-2 (10-9-2005)

Ο ΠΑΟΚ προηγείται 2-0 με τα γκολ των Μίετσελ και Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ατρόμητος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Με γκολ του Ζαχαρόπουλου και αυτογκόλ του Ουντέζε στο φινάλε, θα πετύχει το 2-2 και την πρώτη του μεγάλη ανατροπή σε αυτό το γήπεδο.



ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-3 (10-1-2010)

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές ο Ατρόμητος θ’ αποδειχθεί εφτάψυχος απέναντι στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ με 3-1 στην εκκίνηση του β’ μέρους. Η Ένωση προέρχεται από επικράτηση μέσα στο «Καραϊσκάκη» με 2-1, έχει το 3-1 υπέρ της με Γκέντζογλου, Σκόκο και Μπλάνκο να έχουν γυρίσει το 0-1 του Νεμπεγλέρα στο 53’. Όμως ο Περόνε μέσα σε ένα λεπτό με πέναλτι και με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 3-3 για μία ακόμα σπουδαία ανατροπή για την ομάδα της δυτικής όχθης.




ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παράταση-Κύπελλο -25/1/2012)

Ο Ατρόμητος θα σημειώσει μία ακόμα συγκλονιστική ανατροπή στην Τούμπα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Στο 27’ ο Λίνο αξιοποιεί με χτύπημα πέναλτι το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης. Όμως το φινάλε του προημιτελικού βρίσκει τον Γλύκο να κάνει ένα τραγικό λάθος σε γέμισμα του Φυτανίδη για το 1-1. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Δικέφαλο του Βορρά ήρθε με την έναρξη της παράτασης ο Μπρίτο να κάνει το 1-2 μετά από ασίστ του Μήτρογλου και οι Περιστεριώτες να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.



Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3 (3-2-2013)
Τρεις ανατροπές σημείωσε στο ημερολογιακό έτος 2013 ο Ατρόμητος, νικώντας και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Η αρχή έγινε στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2013 με τον Ατρόμητο να σπάει το αήττητο του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος θα προηγηθεί με γκολ του Μπρίτο από τ’ αποδυτήρια, αλλά ο Τζιμπούρ στο 9’ και ο Αμπντούν με πέναλτι στο 44’ θα γυρίσουν το σκορ σε 2-1. Ο Ατρόμητος με δύο εκπληκτικά γκολ των Καραγκούνη (48’) και Δημούτσου (79’) θα πάρει μία απίστευτη νίκη με 2-3 μέσα στο Φάληρο.





ΠΑΟΚ –Ατρόμητος 1-2 (29-5-2013-PLAY OFF)

Ο ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ υποδέχεται τον Ατρόμητο και θέλει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στα πλέι-οφ. Θα προηγηθεί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 32’ μετά από ασθενή επέμβαση του Ράντμαν, όμως στο δεύτερο μέρος ο Στέφανο Ναπολεόνι θα σκοράρει στο 46’ και στο 93’ για να χαρίσει μία σπουδαία νίκη στους Περιστεριώτες. Τελικά την τελευταία αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρωτιά στα πλέι-οφ.



Παναθηναϊκός –Ατρόμητος 1-2 (14-12-2013)

Ο Παναθηναϊκός θα προηγηθεί με τον Μάρκους Μπεργκ 1-0 στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως οι Περιστεριώτες έχουν απάντηση στο δεύτερο μέρος. Ο Ιγκλέσιας μετά από καταπληκτική σέντρα του Ούμπιδες πάνω στην κίνηση θα ισοφαρίσει σε 1-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα θα κάνει την ανατροπή με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.



ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2 (5-11-2016)

Η Ένωση θα προηγηθεί γρήγορα με γκολ του Μάνταλου στο 3ο λεπτό, ενώ το τέρμα του Πατίτο Ροντρίγκες με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα δείχνει να καθαρίζει το παιχνίδι. Ωστόσο ο Λε Ταλέκ μειώνει σε 2-1 στο 72’ και στο 77’ ο Ούμπιδες με σέντρα σουτ θα νικήσει τον Ανέστη που θα κάνει μεγαλοπρεπή...γκάφα και θα γράψει το 2-2 με τον Ατρόμητο στο φινάλε να έχει κι άλλες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή.



ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4 (28-11-2016)

Μέσα στον ίδιο μήνα ο Ατρόμητος θα σημειώσει άλλη μια ανατροπή, αλλά αυτή τη φορά θα την ολοκληρώσει. Θα βρεθεί 2-0 πίσω στο πρώτο μέρος από τα γκολ του Ροντρίγκες και του Κουλούρη. Παρά τη μείωση του Λε Ταλέκ στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, όταν στο 69’ ο Μυστακίδης κάνει το 3-1, τα πάντα μοιάζουν χαμένα. Όμως ο Ούμπιδες στο 74’ με πέναλτι, ο Παπαδόπουλος στο 88’ και ο Τόνσο στο 93’ θα πετύχουν μία απίστευτη ανατροπή που πέρασε στην ιστορία, ως μία από τις μεγαλύτερες στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου για το 4-3 μέσα στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x