Τένις

Άτρωτος ο «Νόλε» και πάει τελικό!

Σε έναν απίστευτο αγώνα στον οποίο βρέθηκε με σετ πίσω, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον μαχητικό Κέι Νισικόρι και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Masters της Ρώμης, όπου τον περιμένει ο Άντι Μάρεϊ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς για άλλο ένα παιχνίδι στη Ρώμη τα βρήκε σκούρα, όμως για άλλη μια φορά ήταν κυρίαρχος και πήρε την πολύτιμη νίκη.

Ο Κέι Νισικόρι μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και κατάφερε να το κατακτήσει με 6-2. Ο «Νόλε» μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο game, πήρε ιατρικό ταίμ αουτ, καθώς χτύπησε τον αριστερό του αστράγαλο με τη ρακέτα. Αυτό φάνηκε να επηρέασε ψυχολογικά τον Σέρβο, ο οποίος δεν «πατούσε» καλά στο γήπεδο και ο Ιάπωνας πήρε το σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Σέρβος μπήκε πιο δυνατά καθώς προηγήθηκε με 0-1, 0-40, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως καμία από τις 3 συνεχόμενες ευκαιρίες που είχε για break. Σε ένα πολύ σημαντικό game για την ψυχολογία του, ο Ιάπωνας «επέζησε» και κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο game ήρθε η σειρά του Νισικόρι να φτάσει σε break point, καθώς και η σειρά του «Νόλε» να σβήσει break point και να μείνει «όρθιος», κάνοντας το υπέρ του 2-1. Οι δυο τους συνέχιζαν να κρατούν τα σερβίς τους στα επόμενα games, με τον Νισικόρι να αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες και να σώζει ένα ακόμα break point στο 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Ιάπωνας δούλεψε σκληρά για να μείνει σε αυτό το σετ, αλλά όλη αυτή η δουλειά πήγε χαμένη στο 10ο game, όταν είχε ένα κακό διάστημα και υπέστη το break, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει το σετ στην πρώτη του ευκαιρία και να στείλει τον μεγάλο ημιτελικό σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ ο «τζόκερ», θύμισε τον άνθρωπο που μας έχει συνηθίσει, αφού έσπασε γρήγορα το σερβίς του Ιάπωνα, ο οποίος παραλίγο να κάνει το ίδιο, αλλά ο Σέρβος κατάφερε να σώσει τα δύο break point και να κάνει το 3-0.
Ο Νόλε ήταν πολύ κοντά στο να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του ενώ προηγούνταν με 4-1, αλλά ο Ιάπωνας έσωσε δύο break points και μείωσε σε 4-2. Ο Νισικόρι δεν έμεινε μόνο εκεί συνέχισε να είναι μαχητικός και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Ιάπωνας κατάφερε να σώσει match point του Σέρβου και να κάνει το 5-5. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους και το παιχνίδι πήγε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς, έφτασε σε τριπλό match point στο 6-3, όμως ο Ιάπωνας δεν τα παράτησε έσωσε δύο match points και έκανε το 6-5. Οι μπάλες πήγαν στα χέρια του Σέρβου, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη και πήρε τον πόντο, δίνοντας τέλος σε έναν επικό ημιτελικό μετά από 3 ώρες και 2 λεπτά!

Στον τελικό (18:00, OTE Sport 6) θα συναντήσει τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο με 2-0 σετ τον lucky loser Λούκας Πουίγ. Ο Σκωτσέζος ο οποίος σήμερα κλείνει τα 29 θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον τελικό του Masters της Ρώμης. Ο ίδιος δεν πήρε με καλό μάτι που τα γενέθλια του συμπίπτουν την ίδια μέρα με τον τελικό, καθώς όπως δήλωσε δεν θυμάται να έχει κερδίσει κάποιο παιχνίδι στα γενέθλια του και αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Όμως, προσπάθησε να είναι αισιόδοξος και να έχει ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει.

Ο «Νόλε» θα αναζητήσει την 40ή νίκη του στο Ιταλικό Όπεν, χάρη στην οποία θα κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στην ιταλική πρωτεύουσα και πέμπτο συνολικά.

Με τον Σκωτσέζο θα συναντηθούν για 33η φορά, έχοντας νικήσει τον Βρετανό στις 23 από τις 32 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (23-9), καθώς και στις 12 από τις 13 τελευταίες!

Ο Μάρεϊ θα είναι πιο ξεκούραστος, καθώς ο ημιτελικός του κόντρα στον Γάλλο ήταν το μεσημέρι και γενικά στο τουρνουά δεν έχει συναντήσει κάποιο δύσκολο αντίπαλο. Αντιθέτως, ο Τζόκοβιτς θα είναι εμφανώς πιο κουρασμένος, αφού τα δύο τελευταία παιχνίδια, που ‘χει δώσει κόντρα σε Ναδάλ και Νισικόρι και ειδικά του τελευταίου ήταν άκρως κουραστικά.

Ο Σκωτσέζος σίγουρα θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό, αλλά όπως έχει δείξει και σε παλαιότερα παιχνίδια ο Σέρβος δεν «κολλάει» σε τίποτα και είναι πάντα καταιγιστικός. Ο Νόλε θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο tour, 6ο στη φετινή σεζόν, 3ο συνεχόμενο στη Ρώμη, 30ό σε Masters διοργάνωση και 65ο συνολικά στην καριέρα του! Όλα αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα, στην 91η εμφάνισή του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης (64-26).

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x