Stoiximan Super League

Ατσαλάκωτος στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός έφυγε ατσαλάκωτος από την Τούμπα (0-0) και κράτησε το +8 από τον ΠΑΟΚ που έχασε την τελευταία ευκαιρία του να κρατηθεί στην μάχη του τίτλου.

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πιο εύκολα απ' ό,τι περίμενε από την Τούμπα, απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που δεν έδειξε ικανός να τον αμφισβητήσει.

Παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς η διαφορά, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να βλέπει και τις τελευταίες ελπίδες του για τον τίτλο να εξανεμίζονται.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιάχου, που έχασε όμως την παράβαση στον Σαντάνα στο 85'. Ολιγόλεπτη διακοπή λόγω ρίψης σιδερένιου αντικειμένου στον Τσόρι.

Στο -6 πλέον ο Παναθηναϊκός, που πέρασε στη δεύτερη θέση και υποδέχεται τους Πειραιώτες σε δύο εβδομάδες στη Λεωφόρο.

inner

Το ματς:

Το +8 πριν την σέντρα έδινε την πολυτέλεια στον Ολυμπιακό να πηγαίνει για δύο αποτέλεσμα. Και πράγματι, στο ξεκίνημα, δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει και ούτε το επιχείρησε. Για τον ΠΑΟΚ όμως δεν υπήρχαν περιθώρια, και πιέζοντας ψηλά προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Δεν βρήκε όμως ούτε διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, ούτε προσωπική ενέργεια από τα ατού του με τα σουτ των Περέιρα και Μακ ν' αποτελούν εύκολη λεία για τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Το επιθετικό σχήμα, στα σχέδια του Αναστασιάδη τουλάχιστον, δεν φάνηκε να αποδίδει. Και βλέποντας την απειλή να μην έρχεται, ο Ολυμπιακός έβγαινε όλο και με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση. Ο Μήτρογλου με σουτ μέσα από την περιοχή δοκίμασε τον Ιτάνζ, που έσωσε με τα πόδια, στην πρώτη από τις τρεις (μαζεμένες) πολύ δύσκολες στιγμές για την εστία του.

Σωτήρια ήταν η αντίδρασή του και στον αμέσως επόμενο κίνδυνο. Ο Ντοσεβί επωφελήθηκε μεν από το λάθος του Ρικάρντο Κόστα, αλλά βγαίνοντας εγκαίρως του έκλεισε το οπτικό πεδίο (στην εξέλιξη της ίδιας φάσης το σουτ του Μανιάτη κατέληξε άουτ). Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και στο δυνατό σουτ του Κασάμι, αφού κι εκεί ήταν σε ετοιμότητα.

inner

Ένα ημίχρονο ανεκμετάλλευτο, με λίγες αξιόλογες στιγμές και τον ΠΑΟΚ να θέλει περισσότερο τη νίκη, αλλά να μην την διεκδικεί πειστικά. Οι εσωτερικές αλλαγές του Αναστασιάδη (οπισθοχώρησε ο Αθανασιάδης, πιο μπροστά ο Περέιρα) δεν άλλαξαν ιδιαίτερα την εικόνα της ομάδας. Μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Ελαμπντελαουϊ που διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο με την μπάλα στα πόδια και η δύσκολη επέμβαση του Ρομπέρτο σε σουτ του Μακ, έμοιαζαν με όαση σε ένα στεγνό ματς.

Η διακοπή -λόγω ρίψης αντικειμένων στο σημαιάκι του κόρνερ, στον Τσόρι- εξαφάνισε και το τελευταίο ...ίχνος ρυθμού. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παραμένει θεατής στο πιο σημαντικό αγώνα που του είχε απομείνει, ενώ ο Ολυμπιακός έμοιαζε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία. Και κάπως έτσι, πιο εύκολα απ' ό,τι περίμενε, έφυγε ατσαλάκωτος από την Τούμπα, με το +8 από τον αντίπαλό του και έχοντας την ευκαιρία να βγάλει οριστικά εκτός μάχης και τον Παναθηναϊκό (στο -6 πλέον) σε δύο εβδομάδες στη Λεωφόρο.



Control Room:




Τα στατιστικά του αγώνα:


inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Ντοσεβ (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x